“Tot el que no sigui morir-se” ha estat escrita per novell Marc Sarrats, guionista de televisió i cinema i humorista.
En aquesta obra Sarrats escriu deu històries que passen en deu sales de vetlla del mateix tanatori, en les que les que tot i que les històries són ben diferents molts dels personatges s’entrellacen.
Amb el seu tarannà d’humorista en aquest llibre trobarem històries adients com la família que enterra les cendres del sogre a una cuneta, unes velles glòries del punk nacional que enterren el seu líder ara transformat en devot cristià, les peripècies per retornar l’anell al cadàver de la sogra quan la tannatoesteticista ha comès un error, o bé, descobrir que la teva mare transvestia al teu pare amb alzheimer. També en trobem d’altres amb humor i una mica surrealistes com la història d’un moc aparegut durant un plor al tanatori o un fantasma enganyant per un àngel de la guarda.
A banda del seu peculiar humor també hi ha històries punyents com la mort perinatal, la incapacitat d’acceptar la pèrdua i el cinisme de fer de la mort un negoci que mou molts diners.
Un llibre distret que intenta posar humor i sentiment a la vessant de la mort en la que els protagonistes són els vius que la viuen de prop.