«Territori desconegut» és una novel.la d’intriga protagonitzada per joves adolescents que cursen batxillerat. El tema principal són les conseqüències que tenen els actes d’humiliació i degradació que fan els joves a través de les xarxes socials, pensant que tot s’hi val, però no són conscients de les conseqüències que poden arribar a tenir. Malgrat sigui una obra adreçada als adolescents, la seva lectura és molt recomanable per a pares i educadors per tal de reflexionar sobre el paper que juguem cadascú davant d’aquestes situacions i el tipus de societat que acabem construint.
L’obra no té un personatge principal sinó que apareixen diversos personatges. Aquests a tall de testimonis relaten en passat els fets ocorreguts al poble d’Hondares ara fa quatre anys, quan un incendi va destruir el magatzem de l’Albert Soler, però el més sinistre va ser trobar a la caixa forta les restes d’ossos humans.
La caporal Padilla dels mossos, investigadora del cas, s’hi veu involucrada de forma personal per la seva amistat des de l’institut amb l’Albert Soler, i pel fet que el seu fill Diego comparteix curs i amistat amb l’Alícia, filla del propietari del magatzem incendiat.
A través dels diferents testimonis, al pur estil “True Crime”, es reconstrueixen els fets abans de l’incendi i descobrim la història d’en Tomàs, company de curs del Diego i l’Alícia, personatge que serà clau en aquesta història per entendre el missatge que ens ofereix Luís Leante en aquest relat.

PREMI EDEBÉ, 2023