La Rut és una adolescent que a causa d’un càncer que va tenir als cinc anys arrossega seqüeles físiques i psicològiques. Manté el seu secret a les fosques fins que comença els seus estudis a un nou institut, on coneix un grup de noies que li oferiran la seva amistat, li faran costat i l’ajudaran a superar les inseguretats i la por al retorn de la malaltia.

La protagonista ens explica com s’enfronta a la malaltia, com viu les revisions que s’ha de fer periòdicament, la por de què el monstre torni; la relació amb els germans i els pares, sempre marcada pel seu mal.

Però ‘Rut sense H‘ és molt més que una història sobre el càncer. És una història d’amistat incondicional, d’acceptació d’un mateix, de primers amors… És una història sobre l’adolescència i tot el que aquesta etapa de la vida comporta, però per sobre de tot és una història de vida, de lluita i de superació,

En conjunt, una novel·la que  segur que gaudiran tots els lectors amants de les novel·les realistes i amb sentiment, com ja ha demostrat guanyant l’any 2017 el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, votat per nois i noies de 14 i 15 anys.