Parlar de guerra i pau a través de la lectura permet als infants i joves explorar, comprendre i connectar-se amb temes crucials que afecten la humanitat, oferint una plataforma per a la reflexió, la crítica i la consciència social.
La lectura pot generar empatia pel patiment dels altres. A través de personatges que experimenten la guerra o lluiten per la pau, els lectors poden connectar-se amb les seves emocions i entendre millor les diferents perspectives en conflicte.
Seguint aquest objectiu, hem seleccionat diverses lectures, que d’una manera o una altra ens parlen d’aquest patiment i aquestes injustícies, però també de solidaritat, resistència, i de pau.

Per què àlbums il·lustrats?

Els àlbums són una eina fantàstica que s’adapta als diferents perfils lectors, edats i nivells de lectura. Les il·lustracions acompanyen el text, el clarifiquen, i l’amplien. A través de les imatges, els infants coneixen els personatges i els escenaris, de manera que els poden identificar ràpidament en la història. Això, és clar, els permet seguir el fil de la història i, per tant, entendre-la i viure-la plenament.

Bona lectura!

El nostre llistat de recomanats