Amelia Earhart va desaparèixer fent el que més li agradava al món: pilotar avions. La seva passió des de nena es va convertir en realitat malgrat els prejudicis i els impediments de la societat de l’època, que impedien assolir la total equitat en totes les disciplines. Com ella, la primera protagonista d’aquest llibre informatiu, que captiva tant pel treball gràfic com per l’aclaparadora quantitat de curiositats i anècdotes al voltant de les vides de cada aventurera o les fites que van aconseguir, totes les protagonistes es caracteritzen per haver aconseguit portar a terme els seus somnis.

Navegar o bussejar per l’ample oceà, com Ann Davison, Isabel Barreto o Sylvia Earle; veure el món des del cel, com “Bessie” Coleman, Jeannette Piccard, Valentina Tereshkova o la pròpia Earhart; desxifrar els secrets d’antigues civilitzacions, com ara Christiane Desroches o Mary Leakey; posar en valor els tresors de la natura, tal com van fer Dian Fossey, Helen Thayer, Ida Pfeiffer o Sacagawea; o plasmar el planeta en imatges i paraules amb una visió molt particular, cas de Marianne North o Nellie Bly, per posar-ne alguns exemples. Gairebé vint semblances de nenes que van imaginar allò impossible i, a força de tenacitat, van aconseguir els seus desitjos convertint-se en exemple per a les següents generacions.

Un projecte estructurat amb senzillesa i molt encertat a l’hora de desenvolupar la contrastada i abundant informació que ofereix a cada apartat de forma amena.