Coral Herrera és doctora en Humanitats i Comunicació Audiovisual i experta en teoria de gènere. És escriptora i bloguera, ha publicat diferents llibres sobre feminisme i escriu en diversos mitjans de comunicació.
L’autora, com a experta, ens explica en un llenguatge senzill i amè que altres maneres d’estimar-nos són possibles, desmuntant des dels feminismes l’amor en la societat patriarcal.
A través de l’educació, el cinema, els contes, la religió, les tradicions, la publicitat, etc. hem interioritzat el mite de l’amor romàntic, el que totes cerquem, el que ens salvarà de tots els mals, ens canviarà la vida i ens farà éssers complets i feliços per sempre. Ens han fet addictes, l’amor és com una droga que ens provoca patiment en no tenir-lo o perdre’l.
Aquest llibre ens dóna eines per desconstruir aquest mite, desfer-nos dels rols i estereotips interioritzats i construir relacions sanes basades en la igualtat, la confiança i la cooperació que ens facin gaudir d’una manera més plena de l’amor, sense patiment ni dependència.
“Mujeres que ya no sufren por amor” ens convida a estimar-nos millor a nosaltres i als altres treballant l’autoestima, la sororitat, la cura de nosaltres mateixes i dels altres, sent autocrítiques per identificar el que no ens agrada i canviar el que ens fa mal i infelices.
Enfront de les relacions de competència, submissió, poder i dominació que poden derivar en maltractament i violència, planteja per a homes i dones una educació emocional i sexual que permeti crear xarxes de solidaritat, empatia, respecte, cures i afectes, i establir relacions més igualitàries, “l’amor company”, que va més enllà de la parella.