Vídeo InfoK

Sinopsi

Com tota adolescent, l’Elisabeth no té una vida senzilla: els seus pares s’han divorciat, ha canviat d’institut, les seves notes han baixat i la gent surt de la seva vida igual que entra… Però tot i aquesta muntanya de pólvora, hi ha una cosa que la diferencia de la resta: l’Elisabeth té a la Nore.

La Nore l’acompanya a totes hores, fa que es trobi segura i li diu que està molt guapa quan s’aprima. La Nore també li prohibeix menjar, controla les calories i l’esbronca si no li fa cas. I l’Elisabeth l’escolta. Fins que, un dia, el seu cos arriba al límit i és ingressada a la Sala Blanca, on els monstres com la Nore no poden entrar…

Millor còmic infantil i juvenil al saló 41 Comic Barcelona (2023)

I no m’estranya, parlar dels teus monstres no es fàcil, i l’Elisabeth K. ho fa obertament  sobre els TCA (trastorns de la conducta alimentària) i la violència de la cultura de la dieta a la nostra societat.

A vegades una imatge val més que mil paraules, i aquesta novel·la gràfica n’és la prova: les il·lustracions són capaces de transmetre l’angoixa, la confusió, i la impotència que va sentir  l’autora durant l’adolescència.

El que trobo més potent, és que després de llegir aquest llibre, puc entendre millor de quina manera conviu una persona que pateix TCA amb el monstre de l’anorèxia.

Molt recomanable per a aquelles persones que volen fer costat a una persona que pateix aquesta malaltia.

Al final de tot del llibre trobareu una introducció resumida sobre què són els TCA i què podem fer per combatre’ls (tant si els estem patint nosaltres, com persones properes). El més important és saber demanar ajuda i envoltar-te de gent que et recolzi, i per això el llibre també compta amb una llista d’organitzacions i associacions de suport en TCA a tota Espanya.