Annet Schaap ha guanyat amb el llibre “Les noies” el Premi Bronzen Griffel 2022 en la categoria 12/15 anys. Aquesta es la tercera obra que escriu i il·lustra ella mateixa. L’any 2021 va guanyar el 22è Premi Llibreter amb l’obra “La nena del far”.

“Les noies” recull cinc relats de nenes de conte en edat adolescent. En cada capítol, la protagonista deixa la seva infantesa enrere per viure situacions en que el descobriment de la realitat li fa veure el món amb una visió d’adult.

Així ens trobem amb un caputxeta que no té por quan travessa el bosc per anar a casa de l’àvia i es troba amb un llop encerclat i esclavitzat pels guardes forestals; un senyor Rumpel que es capaç de filar or utilitzant palla i extorsiona una noia pagesa amb delit de casar-se amb un rei; una noia que es passa el dia besant un gripau esperant que es torni un príncep, cosa que no acaba de passar mai i finalment troba un príncep però no li fa gaire el pes.

En resum,  històries sorprenents amb personatges de conte, però situacions que no són massa de conte i que de vegades tampoc acaben feliçment com els contes.