La Mona sempre ha pensat que la seva màgia no val res

La Mona sempre ha pensat que la seva màgia és poca cosa: com es pot comparar fer uns brioixos a llençar llamps al camp de batalla, com fan els bruixots reials? Els dies per ella transcorren en una agradable rutina, però tot canvia quan un matí arriba a la fleca i troba el cadàver d’una noia. Les pistes indiquen que ha mort degut a la màgia i la Mona serà la primera sospitosa, una confusió que es resol de manera ràpida (per sort per ella) però aviat li queda clara una cosa: les persones amb habilitats màgiques, malgrat ser poca cosa com ella, estan en perill.

Més enllà d’estar ambientada en un món màgic, el que realment importa d’aquesta història és com la Mona s’enfronta a una situació totalment adversa que ella definitivament no hagués volgut viure. Al llibre es parla amb molta honestedat de l’ansietat i l’estrès post-traumàtic, però el sentit de l’humor de tots els personatges, des de la Mona fins a la petita galeta de gingebre que l’acompanya des de les primeres passes del llibre, serveixen com a alleujament còmic d’una trama ben seriosa

Guanyadora dels premis Locus, Nebula, Dragon, Lodestar, Mythopoeic i Cóyotl, Guia màgica per a l’autodefensa amb galetes és una fantasia atípica i divertida que es pregunta com es forgen els herois.