Un any més ens arriben més de 1800 comentaris en el concurs comentaris exploradors que organitza el grup d’animació a la lectura. En aquests mesos que tant s’està parlant sobre comprensió lectora, creiem que fomentar la lectura lúdica és una de les estratègies clau per assolir bons resultats i fomentar l’hàbit lector entre l’alumnat. Així que agraïm tota la feina dels mestres i bibliotecaris per convidar a aquests 1826 lectors i lectores motivats a participar-hi i premiem els comentaris de 25 d’ells.

1r de Primària

La mejor sopa del mundo – Mireia Cavero – Escola Pia Moià.
M’ha agradat molt que anessin arribant persones i que cada una portés menjar per compartir i fer una sopa més bona. Gràcies a tots la sopa queda boníssima!!!
La màquina de les abraçades – Aina Gabas – Escola Pia Caldes
El moment que el protagonista diu: Abraçades, abraçades, abraçades i ho va dient per tot arreu, m’ha agradat molt! Perquè m’ha semblat un moment molt còmic i molt divertit.
Frederick – Emma Salisi Camps – Escola Pia Igualada
El meu moment preferit de la història ha estat com en Frederick ha pujat damunt d’una pedra i ha començat a parlar, és un ratolí valent i que confia amb ell mateix.
Història d’un eriçó – Marcel Capdevila – Escola Pia Moià
Va ser molt xulo perquè es va trobar amics i primer estava trist perquè no volien anar amb ell i al final estava molt content perquè la tortuga si que vol.

2n de Primària

Feliç feroç – Martina Serra – Escola Pia Igualada
El llibre m’ha agradat molt perquè m’ha deixat clar que per molt que una persona tingui una opinió o manera de ser, no té per què ser la millor, també pot estar bé la teva pròpia forma de pensar i no ets pitjor per això.
L’illa de l’avi – Biel Pla Pons – Escola Pia Tàrrega
Aquest és el conte que més m’ha agradat. Com en Leo, jo també em vaig acomiadar del meu avi. En el meu cas, jo vaig fer el dibuix a l’avi perqué se l’endugués al seu viatge cap al cel i se’l va emportar. Aquest conte em porta molts bons records.
Guji Guji – Emma Sanchez – Escola Pia Igualada
Penso que aquest llibre explica molt bé que la família són les persones que et cuiden més i et fan tenir un bon cor.
Rosa Caramel – Xènia Talavera – Escola Pia Moià
M’ha agradat molt quan les elefantes van sortir del tancat i van poder fer el què volien, m’ha agradat perquè és un conte que parla dels animals lliures i a mi m’agrada que siguin lliures.

3r de Primària

La niña invisible – Queralt Compte Fernández – Escola Pia Igualada.
 M’ha agradat molt. M’ha transmès tristesa, alegria… Aquest llibre et diu que sempre has de seguir endavant encara que sigui molt difícil.
L’ocell sense nom que volia ser rei – Nicole Vara – Escola Pia Sant Antoni.
 M’ha agradat perquè té moltes ganes de ser rei. A mi m’agradaria ser reina del Perú, que és el meu pais, per fer que allà no hi hagi contaminació ni facin mal a ningú.
Els ratolins de la senyora Marlowe – Judit Carmona Boira – Escola Pia Moià.
El que més m’ha agradat del llibre és que si comença una història després l’acaba i no et deixa a la meitat, com altres llibres que no acaben la història i et deixen amb intriga. També m’ha agradat la protagonista de la història perquè és bona. El que m’ha fet il·lusió és que els ratolins es quedin a casa amb la senyora Marlow
Històries de Nasrudín- Aun Abbas Syed – Escola Pia Sant Antoni
 A mi m’ha agradat perquè el llibre és molt interessant i preciós. Nasrudín millorava a les persones.

4t de Primària

Ennuvolat amb risc de mandonguilles – Paula Contonente Montes – Escola Pia Caldes de Montbui
Aquest  llibre m’ha agradat molt perquè m’ha fet sentir molta alegria i a mi  ja m’agradaria que passès aqui a Caldes de Montbui que plogui  menjars perquè també hi han els meus menjars preferits
Ottolina i la gata groga – Noa Moreno Martínez – Escola Pia Terrassa
Em fa gràcia que la portada del llibre sigui vermella, hi ha un detall de color vermell en el dibuix, i és curiós els noms dels gossos falders:Rupi ullals,Filaberquí hilburg,Mac murtagh i Fifi orellotes.M’ha sorprès que els gossos es portessin bé amb la gata groga perquè diuen que els gossos no es porten bé amb els gats…guachi
La balada del petit Jack – Lucia Garcia Ruiz – Escola Pia Igualada
Aquest llibre m’ha fet pensar que no tot és treballar sinó també estar amb la família.
Lindbergh: l’agosarada història d’un ratolí volador – Aina Bosch Martinez – Escola Pia Caldes de Montbui
Jo crec que aquest llibre ens vol ensenyar que tot és possible,perquè vosaltres creieu que un ratolí pot volar?…Perquè jo no. També ens vol ensenyar a que no ens rendim perquè si us fixeu va haver de reconstruir la màquina molts cops!

5è de Primària

La universitat de Totmeu –  Juliana Tacies – Escola Pia Tàrrega
M’ha agradat aquest llibre perquè sempre passaven coses. El que em feia pena és que al pobre Prim els seus pares li deixaven fer abraçades, li deien que estava al món dels negocis, el renyaven, el feien treballar, etc.
El senyor silvestre – Roc Morató – Escola Pia Igualada

M’ha agradat molt aquest llibre perquè al Maurici des que es va canviar de casa no tenia amics, però un dia es va trobar el senyor Silvestre per les escales i el va ajudar. I en aquell moment el senyor Silvestre i en Maurici es van fer millors amics. I a mi m’ha transmès aquest llibre el valor de poder fer-ho tot sense rendir-me.

L’àvia gangster – Queralt Marimon – Escola Pia Igualada

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè t’ensenya a no tenir prejudicis de la gent abans de conèixer-la bé del tot com va fer el Ben amb la seva àvia, però al final es va adonar que era més divertida i a mi em va emocionar molt quan l’àvia es va morir per càncer, però va fer esforç de dir-li al Ben que estava bé de salut només perquè va veure que el seu net súper il·lusionat per robar a la casa de les joies de la reina amb la seva àvia. Per això no podem jutjar a la gent ni pensar que els avis són avorrits.

M’ha agradat molt i crec que tots els nens que pensin que els seus avis són avorrits l’ haurien de llegir perquè deixarien de pensar-ho.Per mi els meus avis són molts importants perquè em cuiden i m’ estimen.

El noi que nedava entre piranyes –  Alba Polo – Escola Pia Tàrrega

A mi m’ha agradat molt, perquè jo crec que el missatge que et vol transmetre es que tothom es especial i que segurament a la vida t’apareixeran coses que no t’esperes. Tant de bones com de dolentes.

6è de Primària

Maneres de viure per sempre –  Guillem Tomàs – Escola Pia Terrassa

És un llibre molt encisador, com la pròpia història. Tant a gust et sents llegint-lo, com el propi suport i amor de la família, tant de la història com la nostra pròpia. Dels millors llibres que he llegit, potser és trist , però la manera de transmetre de la sensació de la vida, i la malaltia és única. Llibre que completament recomano i envejo. A mi m’agradaria, i de bon tros, escriure llibres tan meravellosos i fantàstics com aquest. No tinc paraules per a resumir l’emoció, i el goig de llegir-lo.

Los diarios de Cereza
Berta Nadal –  Escola Pia Tàrrega
Jo crec que aquest llibre és molt adequat de llegir perquè et diu que una cosa deixada/abandonada pots fer que revisqui, i si no pots tu sol/a pots demanar ajuda.
Roc Vico – Escola Pia Igualada
M’ha semblat una història molt bonica perquè demostra que el més important és la família i l’amor que li té la mare a la Cereza no crec trobar-lo a cap altre lloc. És molt important trobar l’escencia del llibre. I per tot el que ha tingut de passar la Cereza: la mort del seu pare, la separació de les seves millors amigues i enfadar-se amb la seva mare. Ha passat per moltes i moltes coses. Per això, crec que és un llibre que tracta la importància de la familia.
Cuando brillan las estrellas –  Nil Grau Francolí – Escola Pia Terrassa

Aquest llibre m’ha agradat molt, m’ha fet reflexionar de la vida i també per pensar en les persones que realment necessiten ajuda. És una historia super mega bonica i molt emotiva.De nota l’hi poso un 4, és el llibre que més m’ha agradat de tots.

Adam i Thomas – Nil Cano – Escola Pia Caldes de Montbui

Aquest trimestre he llegit el llibre d’Adam i Thomas. El que més m’ha agradat del llibre és la relació entre la Adam i el Thomas, que ensenya que en situacions difícils tots podem conviure i que l’amistat és molt important en moments bons i dolents. També m’ha agradat molt la Mina, que ensenya que fent petites accions pots ajudar molt. Finalment, també destaco la relació del l’Adam i el Miró, de com l’amor d’un gos al seu amo pot ser tan fort que pot fer que un gos s’esforci tant per trobar el seu amo. És per això que he recomanat aquest llibre als meus companys/es de classe, perquè l’amistat i l’amor pels animals és una cosa que ens importa a gairebé tots!

Però també hi ha un aspecte del llibre que canviaria o que no m’ha agradat tant, com el final, que és molt brusc perquè diu que “les mares van tapar la Mina amb una manta. Fi”
Quan jo vaig llegir el final em vaig quedar pensatiu: “Què li ha passat a la Mina? Es va recuperar?” i moltes més preguntes que em vaig fer. Penso que com és una historia real, podrien dir-nos als lectors què li va passar!

En conclusió, el llibre crec que és molt bo i sabent que és una historia real encara el ufai més autèntic. En la meva opinió, és totalment recomanable!

Un amic excepcional – Elsa Geis – Escola Pia Terrassa

Aquest llibre m’ha encantat, i crec que tothom l’hauria de llegir, per recordar, que els vagabunds, també son persones, com nosaltres, i perque estiguin bruts o visquin al carrer, no vol dir que siguin males persones. M’ha encantat aquest llibre. Gracies per ficar-lo a exploradors.

Hachiko –  Berta Gisbert – Escola Pia Terrassa

Per a mi ha estat un llibre trist però molt interessant. M’ha ensenyat que els gossos són molt llestos i, que si s’estimen a l’amo poden arribar a donar la vida per a ell. És un llibre en el qual hi ha molts valors que avui en dia no es pensen gaire quan tens un gos i Hachiko ens ha demostrat com és això d’important.