L’editorial Chronos aposta per la publicació en català d’obres clàssiques o premiades de ciència. En aquest cas es tracta de l’obra “Up the line” escrita al 1969 per Robert Silverberg que va estar nominada al premis Nebula i Hugo.
L’obra s’emmarca a l’any 2059 quan viatjar en el temps és una realitat i un dels negocis emergent és el turisme en el temps. El Servei del Temps és una agencia que es dedica a aquest tipus de turisme, els clients o turistes poden viatjar a diferents èpoques de la humanitat i reviure esdeveniments històrics com la Crucificació de Crist, la caiguda de l’Imperi Romà, les Creuades, o bé la Revolució Francesa.
Judson Daniel Elliot III deixa la seva feina al Tribunal Superior de Justícia per enrolar-se com a guia temporal. Fascinat per l’Imperi Bizantí es forma per guiar turistes en aquesta època.
En els seus viatges coneix una de les seves avantpassades, la Pulqueria Ducas de la que s’enamorarà de forma malaltissa. Però intervenir en el passat i poder canviar la història està penat, vigilat i controlat per la Patrulla del Temps.
Un descuit en un dels seus viatges per poder estar amb la seva estimada li fa perdre un dels seus turistes, en la seva recerca el Jud incompleix la paradoxa de la duplicitat, la de la ubicació i totes les paradoxes que puguis trencar al viatjar en el temps.
La història, escrita en seixanta-tres capítols curts ens posa al dia de l’Imperi Bizantí repassant gaire bé tots els fets rellevants d’aquesta època a la vegada que al ser escrita al final del moviment hippie trobem també influències d’aquest moviment com el sexe lliure i les drogues.