En aquest dolç llibre il·lustrat publicat per Flamboyant, el petit Boris, el protagonista de les vuit historietes del llibre, és un gatet que resol i s’endinsa en petites situacions que se li presenten en el seu dia a dia de manera creativa. El valor de l'amistat o la imaginació són aspectes que es tracten al llarg dels vuit relats, separats per capítols però estretament relacionats entre si. L’encant i proximitat del petit Boris fa que aquestes humorístiques històries arribin als lectors més menuts.

Cada capítol narra una petita història de sis pàgines cadascuna. Cada pàgina té una vinyeta amb la il·lustració i sota d’aquesta imatge hi apareix un petit text que narra el que succeeix al dibuix. La tendresa i delicadesa de les il·lustracions fa que tingui un encant especial.

Erwin Moser, autor i il·lustrador del llibre, va néixer a Viena (Àustria) el 1954. Es va formar com a tipògraf i l'any 1980 va començar a crear i il·lustrar els seus encantadors contes. Durant més de trenta anys va publicar un gran nombre de llibres il·lustrats per a nens i nenes, alguns d’ells guardonats. Moser s’ha guanyat ser un dels referents en la literatura en llengua alemanya per a nens i joves.