Iván Ledesma, escriptor i guionista de cinema i televisió ens porta el primer llibre d’una saga ambientada al més pur estil Tolkien. «Alèxia i el món sota el llit» ens presenta la nostra heroïna, l’Alèxia, una noia de dotze anys amb un germà adolescent i uns pares que esperen el seu tercer fill. Per aquest motiu la seva família es muda a la casa del seu avi, ara deshabitada, perquè aquest fa temps que ha marxat a fer un viatge i no en saben res. La relació de l’Alèxia amb el seu avi sempre ha estat bona, l’avi li va fer descobrir l’esperit d’aventura a través de llibres i lectures fantàstiques.

La mudesa del seu avi fa que l’Alèxia sàpiga comunicar-se amb el llenguatge de signes, cosa que li  serà molt útil per les aventures que en un futur viurà.

A casa de l’avi, l’Alèxia descobreix una clau molt especial, feta d’un material, el nelium, capaç d’activar-se quan entra en contacte amb ella. Aquesta clau, que porta el seu nom, obre un pany que hi ha sota el llit de l’habitació que ocupa l’Alèxia a casa del seu avi. Un cop oberta aquesta porta l’Alèxia entra dins del món fantàstic ple de criatures extraordinàries, un cucut i una escombra que parlen, Mags, Arànids, Òssos, Elfs i els Profunds, amb ells emprendrà una aventura per salvar aquest món d’un bruixot anomenat Malveí que té per objectiu tancar tots els mons fantàstics que obren les claus que han desaparegut de casa de l’avi.

L’objectiu principal de l’aventura que viu l’Alèxia en aquest primer llibre i ens els següents serà salvar el seu avi i tornar-lo a casa.