L'agència Quatre Potes i el cas del gat lladre és el primer dels tres volums publicats per l’editorial "Edicions 62". Les històries que es descriuen en aquesta sèrie de llibres s’emmarquen dins la resolució de diferents casos pels protagonistes dels relats. Concretament, en aquest primer volum, els peculiars i tal·losos detectius canins de Vilaquisso contracten una nova integrant de l'equip, amb una característica especial: és una gata.

En un primer moment pot semblar una història amb tòpics i estereotips massa estigmatitzats, però a mida que avança la història els personatges van evolucionant, trencant amb els esquemes prèviament establerts, fet que fa donar valor a la còmica història. Realment el relat et sorprèn, té un tarannà humorístic i elabora jocs de paraules interessants.

Les il·lustracions estan ben trobades i ben integrades dins de cada pàgina, amb plena consonància amb el text. Així com a la portada el blau dona un toc de color al llibre, a l'interior les imatges són en blanc i negre. Tanmateix, no fan perdre el fil ni l’essència. Transmeten acció, moviment i donen valor al relat.

Un llibre per passar una bona, divertida i engrescadora estona de lectura. Ideal per cicle mitjà.