Concurs Comentari Explorador

El concurs Comentari Explorador tria aquells comentaris més divertits, enginyosos i/o crítics que escriuen els nens i nenes exploradors de totes les Escoles Pies de Catalunya. 


Així que ja sabeu, si ja heu llegit algun dels llibres dels exploradors, no espereu més, ja mateix podeu deixar el vostre comentari al nostre blog.  A final de curs publicarem els millors comentaris al blog i anunciarem els guanyadors i guanyadores. (Si voleu descarregar-vos les instruccions per penjar-ho a la classe, podeu clicar el següent enllaç: Instruccions per participar)

És molt senzill, només cal que ompliu el formulari que teniu a continuació i un cop acabat cliqueu el botó d'enviar:
 • Indiqueu el nom i cognom, el curs i l'escola a la que pertanyeu.
 • Escriviu el títol del llibre. 
 • Redacteu un comentari del llibre en un màxim de 5 línies i puntueu-lo.
TENIU TEMPS FINS EL 20 DE MAIG DE 2018!
 Premiats al concurs comentaris exploradors 2016-17


Aquest any hem rebut una xifra rècord de comentaris i hem tingut molta feina per decidir quins han estat els millors. Ni més ni menys que 1486 comentaris repartits per tot Primària que ens han fet passar una llarga estona per acabar triant aquests guanyadors. Moltes gràcies a tothom pels seus comentaris. Us esperem l'any vinent amb més llibres!

1r primària:
 • Anna Soler (Sabadell) La mejor sopa del mundo: M'ha agradat La mejor sopa del mundo perquè entre tots s'ajuden. Jo penso que està bé ajudar quan algú no sap fer una cosa. A mi m'agrada que m'ajudin i si sé fer bé una cosa també ho faig.
 • Hector Melero (Sabadell) Història d'un eriçó: m'ha agradat molt llegir La història de l'Eriçó perquè l'eriçó mai es rendia a buscar un amic però al final el va trobar i van viatjar tots dos junts per tot món. Jo quasi mai em rendeixo i finalment aconsegueixo.
 • Marc Ribot (Sabadell) Frederick: Frederick m' ha ha agradat perquè és de constructors i jo també vull construir cases com feia ell i els seus amics.
 • Mia Ciurana (Balmes) Màquina de les abraçades: El llibre que més m'ha agradat, la màquina de les abraçades. Perquè és per saber que s'ha d'estimar i és molt bonic. Te molts dibuixos bonics.

2n primària:
 • Bernat Torres (Sabadell) L'illa de l'avi: L'illla de l'avi explica la unió entre un avi i el seu nét. És un llibre tendre i una mica trist. Et fa pensar que és important gaudir dels avis. I recordar que sempre els estimaràs. Els meus avis són el millor del món.
 • Mònica Beshay (Igualada) Guji Guji: El que més m'ha agradat d'aquest conte és que Guji Guji defensava a la seva família encara que ell no fos igual que la seva família.
 • Clàudia Triadú (Olot)  El pincel mágico: M'ha agradar molt perquè amb el pinzell màgic ajudava a les persones que ho necessitaven i això és molt important que ho fem tots. Tots tenim un pinzell màgic al nostre interior.
 • Martina Camps ( Igualada) Rosa Caramel: Jo si fos un elefant em sentiria molt bé amb l'herba fresca. A mi tampoc m'agradaria estar tancada, em sentiria molt trista.

3r Primària:
 • Montse Pujol (Balaguer) Agutrot: és un llibre molt divertit, la senyora que està enamorada de les tortugues, i el que fa el seu amic per que estigui contenta és un fart de riure constant. M'he divertit molt quan canviava les tortugues.
 • Anna Gasull (Balaguer) Història de Nasrudim: M'ha agradat molt perquè quan Nasrudín va  perdre les claus al jardí de casa seva en comptes de buscar-les allà les buscava a sota d'una farola, i quan ell anava muntant al cavall i el seu fill no, moltes persones es reien d'ell. També em va agradar molt quan una persona li va preguntar si per Nasurdín era més important el sol o la lluna. I Nasurdín va respondre que la lluna perquè el sol feia llum de dia però no calia perquè ja hi havia llum i era a les nits quan es necessitava la llum.
 • Jana Fabra ( Terrassa) Sherlock Holmes: Un món ple de casos per descobrir i per esbrinar, sempre alerta i sentin qualsevol cosa, no es pot dubtar és Sherlock Holmes! En aquest cas una pista molt petita pot servir per un cas tan gran, i així troben el culpable de tot aquest esdeveniment tant  curiós i així s'inicia una nova aventura extravagant i fantàstica...

4t Primària:
 • Júlia Higuera (Sabadell) Ottolina: A mi L'Otolina m'ha ajudat a confiar més en mi mateixa perquè ella és molt valenta, i també m'ha ajudat a confiar amb les altres persones. Quan llegia el llibre m'he sentit alegra i motivada per llegir-ne més i esforçar-me mes. Espero que us agradi.
 • Clàudia Martínez (Calella): Recomano aquest llibre perquè és molt interessant. Quan el comences no trobes el moment de parar de llegir i si ho fas tens moltes ganes de saber què passa.
 • Itzel Barrio (Sabadell): En una època en la qual corren temps difícils pels ratolins ,molts d'ells marxen a buscar la llibertat a Amèrica, Nova York, però un d'ells  s'ha quedat sol a Europa ,i haurà de marxar cap allà per això decideix provar d'anar-hi volant. dissenyant el seu propi avio amb molta imaginació i empenta. Després d'un viatge llarg i molt dur ple de dificultats  arriba  a Nova York i aconsegueix trobar els seus amics.
 • Carla Jurado ( Terrassa): A mi m´ha agradat molt perquè m'he sentit molt identificada en el personatge de la Marduix, perquè  a vegades  em sento com si hagués perdut els poders i ningú m'estimés. Però també em va agradar molt quan tothom la va tornar a estimar.   

5è Primària:
 • Almudena Gómez (Terrassa) Els culldolla: Jo crec que aquest llibre ensenya moltes coses com per exemple : doncs que a la vida no s'ha de ser egoista i que no només han de fer el que tu dius, ja que els demés tenen la seva pròpia opinió!" A la vida hi han moments que tu podràs donar la teva opinió ... però mai mai mai s'ha de ser egoista perquè la gent no voldrà estar amb tu i ser el teu amic/ga "
 • Blanca Farreny (Balmes) Àvia Gàngster: L'àvia gàngster m'ha fet pensar en la gent gran i sobretot en la meva àvia, ja que no m'agradaria que ella penses que la trobo avorrida o alguna cosa així, o que penses que es té que inventar alguna història per passar amb mi més temps. Per això des de aquell dia que vaig llegir aquest llibre m'he adonat de que podria fer més del que faig, se que es trist que ho hagi après amb un llibre, però a vegades els llibres ensenyen més que les persones, perquè fan que ens posem en el personatge i valorem la nostra situació.
 • Abril Estragué (Calella) El noi que nedava entre piranyes: Jo crec que és un llibre molt divertit. Hi ha parts de riure i altres que no tant. És com un model a seguir que et demostra que no hi ha res impossible i és un llibre bastant diferent dels que m'he llegit i és molt entretingut.
 • Mireia Paserrell ( Moià) Senyor Silvestre: Aquest llibre m'ha agradat, ha estat molt bé. També està ben redactat i la història no és avorrida. Es molt curiós perquè parla d'un nen que és molt amic d'un senyor gran i això no és gaire habitual. Això fa que recomani aquest llibre.  

6è Primària:
 • Mireia Monge (Terrassa) El senyor Bello: A mi aquest llibre del Senyor Bello m'ha agradat molt.
  Perquè és un llibre  molt simpàtic i alegre, em refereixo a que el fet de que el Senyor Bello sigui ell, un gos amb cos d'humà però amb ment d'animal converteix en tot el que fa, tot el que diu, com parla ell sempre convertint les vocals de les paraules amb la lletra U, ... tot això fa que sigui molt graciós i divertit. Et fa passar una estona divertida, i jo quan el llegia tenia ganes de seguir llegint.
  A part m'ha agradat molt aquest llibre perquè a mi m'agraden molt els animals, en especial els gossos.
  I pensar que la meva gossa pot tenir aquesta manera de pensar tan divertida em fa passar una molt bona estona.
 • Gaia Liendo (Terrassa) Maneres de viure per sempre: Aquest llibre ha arribat al punt de fer-me plorar. Només el fet de no saber quan et moriràs es aterrador per mi. També m'ha ajudat a reflexionar sobre que no aprofito la vida com l'hauria d'aprofitar. Hi ha gent que no somriu ni un sol dia a la vida, sense pensar que hi ha gent que passa per això i no li poden treure el somriure de la cara. Es increïble lo que un llibre pot fer sobre la consciencia d'una persona normal com jo. Realment aquest llibre m'ha obert els ulls.   
 • Blanca Hipólito ( Balmes) Adam i Thomas: A mi em va agradar perquè és la història de dos nens i es veu com sobreviuen a la vida al bosc, a tempestes, i et fa sentir com si estiguessis allà. També et fa veure la sort que tens al tenir una casa un llit, menjar...

ESO:

 • Martina Miquel (Terrassa) El noi que nedava entre piranyes: A mi aquest llibre m'ha agradat molt perquè vol explicar que a la vida sempre et trobaràs entrebancs però els has de saber superar i que si hi ha una cosa que et proposes amb esforç la podràs aconseguir. Jo crec també que s'ha de ser agraït a la vida, no com al principi del llibre la filla del senyor de la parada dels aneguets. Jo aquest llibre el recomano.
 • Pau Martínez( Terrassa) Tigre, Tigre: Aquest llibre m'ha agradat molt perquè  tracta de dos temes que m'apassionen: els animals i la història antiga. Els protagonistes d'aquesta història són dos tigres que els destinen a Roma. Un és enviat al circ i l'altre al palau del Cèsar. A  través d'ells coneixerem les pèssimes condicions  de vida dels animals del circ i els esclaus. Aquest llibre m'ha "enganxat".