27 de maig de 2022

I els exploradors guanyadors són...

Després de llegir els 1750 comentaris i de moltes deliberacions, el jurat ha decidit otorgar els premis als següents comentaris:

PRIMER DE PRIMÀRIA

"Frederick"  de la Clara Mas Segarra (Escola Pia Igualada) 

El Frederick no és un ratolí igual que els altres perquè no fa el mateix i treballa perquè la seva família tingui vida i una família feliç. Ell va estar ajudant a la família i als amics esforçant-se perquè quan arribés l'hivern tinguessin caloreta i colors.

"Història d'un eriçó" de l'Abril González Grado (Escola Pia Igualada)

L'eriçó estava molt sol perquè ningú volia ser el seu amic perquè els hi feia por les punxes de l'eriçó menys la tortuga que tenia bon cor.

"La màquina de les abraçades"  de l'Emma Vicente Sala (Escola Pia Moià)

Les abraçades són molt boniques perquè quan et fan una abraçada et sents feliç i també la persona que et fa una abraçada sent l' emoció d' estimar.

"La mejor sopa del mundo" de l'Èlia Vera Campà (Escola Pia Caldes)

El que més m'ha agradat és el moment quan l'ingredient secret són els amics perquè per mi els amics i les amigues són lo millor del món!!!!!!!

SEGON DE PRIMÀRIA

"Rosa Caramel" de la Laia Valldeoriola Illa (Escola Pia Moià)

El llibre de "Rosa Caramel és molt "xulo". El tros que em va agradar més és quan l'elefanta trenca el tancat i surt a divertirse. Aquest llibre t'explica que tots som iguals. Les nenes per què han d'estar tancades i els nens no?

"Feliç Feroç" de la Sofia Segado López (Escola Pia Igualada)

Aquest llibre té valors molt bonics, t'ensenya que no pots forçar a una persona a ser d'una manera que no és.

"Guju, Guji" del  Jaume Comella Prat (Escola Pia Caldes)

El que m'ha agradat més, és quan el Guji Guji, que és un cocodril, salva als ànecs tirant pedres als altres cocodrils dolents. El que no m'ha agradat és quan els cocodrils dolents es riuen del Guji Guji.

"L'illa de l'avi" del Rayan Azzi Ammari (Escola Pia Igualada)

És un llibre molt bonic perquè et fa sentir tristesa, però també alegria, i t'ensenya a controlar les emocions.

TERCER DE PRIMÀRIA

"L'ocell sense nom que volia ser rei" del Martí Liesa Fernández (Escola Pia Moià) 

Aquest conte m'ha ajudat a entendre que sempre hem de ser sincers i que cada persona és com és. Hem de buscar les coses bones dels i les altres. Tothom és important. Hi ha un ocell que mereix més que un altre ser rei només per la seva mida?

"Els ratolins de la Sra. Marlowe" de la  Georgina Andrés Toro (Escola Pia Caldes)

Aquest llibre m'ha ensenyat que de vegades amagues la veritat, però que sempre és millor no dir mentides i anar amb la veritat per davant.

"Històries de Nasrudín" de la Lucía García Ruiz (Escola Pia Igualada) 

M'ha ensenyat que llegir és una aventura.

"La niña invisible" del Martí Pascual Masia (Escola Pia Balaguer)

A mi m'ha agradat aquest llibre perquè va en defensa de les noies i diu que també poden fer el mateix que els nois, i mira que jo soc noi!

4T DE PRIMÀRIA

"Linbergh" del Víctor Benito Gascón (Escola Pia Terrassa)

El conte Linbergh m'ha agradat molt perquè tracta d'una rateta molt intel·ligent, que encara que caigui es torna a aixecar. Vol anar a NEW YORK, ho intenta dues vegades, però no funciona la seva idea, però a la tercera va a la vençuda i ho aconsegueix. Ens ensenya a perseguir els nostres somnis.

"L'Ottolina i la Gata Groga" de l'Alba Polo Sans (Escola Pia Tàrrega)

M'ha semblat un llibre molt bo perquè t'ensenya que si fas coses que no estan bé es molt possible que et pillin i acabis sense sortir-te amb la teva.

"La balada del petit Jack" del David Basora Fàbrega (Escola Pia Moià)

M'ha agradat aquest llibre perquè és una història que ens ensenya com és el món en realitat, amb persones bones, dolentes i normals. Aquest llibre parla d'un porquet que volia viatjar per tot el món i ho va aconseguir, fins i tot va trobar  l'amor de la seva vida. També ens ensenya que si volem, amb esforç, podem.

"Ennuvolat amb risc de mandonguilles" de la Júlia Vilanova Ventura (Escola Pia Caldes)

M'ha agradat perquè l'avi els explica un conte molt divertit als nens que diu que en un poble cau menjar del cel. També m'ha agradat perquè el poble es diu Mastega i empassa.

CINQUÈ DE  PRIMÀRIA

"El noi que nedava entre piranyes" del  Nil Cano Moreno (Escola Pia Caldes)

M'ha agradat molt el conte sobretot l'amabilitat del pare i la filla que acogeixen al protagonista, però el que menys m'ha agradat va ser el comportament del tiet fent la seva casa una fàbrica i fent dormir al seu nebot a un armari, haver matat als peixos del protagonista.També el  que m'ha agradat va ser la tieta com es va preocupar. Moltes gràcies per recomenar-lo.

"El senyor Silvestre" de l' Ivan Senchak (Escola Pia Moià)

A mi m'ha agradat molt aquest llibre i és un dels millors llibres que jo he llegit a la meva vida! Aquest llibre va d'un nen que va anar a un altre poble i va conèixer el seu nou veí que es diu el senyor Silvestre i sempre volia passar temps amb ell. El senyor Silvestre sabia moltes coses que el nen pensava que no són reals, com parlar amb un elefant! Vull donar les gràcies  a l' autor i dibuixant d'aquest llibre tan interessant!

"L'àvia gàngster"del  Sergi Farré (Escola Pia Igualada)

M'ha agradat molt, i m'ha fet riure i plorar. M'ha fet veure que ni que la teva àvia et sembli  avorrida sempre hi ha alguna cosa que no saps. I pensa que tot el que et fa la teva àvia t' ho fa amb molt carinyo i amor, i que ha sigut jove.

"Ana Frank" de la Júlia Lamote de Grignon (Escola Pia Terrassa)

Ha estat per a mi un llibre molt impressionant. La vida d’aquesta nena no és una vida corrent, més aviat és un successió de problemes que acaben amb la mort a un camp de concentració. Em fa tristor pensar en tot el que va patir. Va tenir problemes amb la seva mare, la convivència quan estaven amagats era dura per a ella ja que animava a tothom i ella ho passava molt malament. M’ha agradat ja que relata un temps de guerra i dificultat per als nens però entristeix el pensar quan mal ens podem fer.

SISÈ DE PRIMÀRIA

"Adam i Thomas" de la  Gal·la Roca Rubio (Escola Pia Igualada)

Aquest llibre parla de dos nens que es refugien de la guerra i han d'aprendre a sobreviure ells sols al bosc. Només de pensar-ho ja s'hem fica la pell de gallina, pensar que em podria passar a mi, no vull ni pensar-ho.
Aquest llibre ens fa veure la sort que tenim de viure en un lloc on no hi ha guerra.
A més ara que veiem la guerra d'Ucraïna (els refugiats, els morts, les famílies...)

"Cartes d'amor de 0 a 10" de la  Xènia Farré Trullols (Escola Pia Igualada)

"A vegades una sola persona pot capgirar tota la teva vida.
La rutina només és una forma de tenir por i de no aventurar-se a l'exterior.
És l'única cosa que et talla les ales i fa que no puguis volar.
I d'això parla aquest llibre."

"Los diarios de Cereza" de la Gisell López-Gavilán Cabrales (Escola Pia Balmes)

Me sorprendió muchísimo porque pensaba que el pintor era un abuelo que pintaba animales pero resultó que era un zoo pintado por el abuelo, también me sorprendió que el zoo tuviera una historia tan bonita detrás de esas pinturas.

"Maneres de viure per sempre" de l'Emma Ribas Prats (Escola Pia Terrassa)

És un llibre que fa que et posis en varies pells. Però a part d' això et fa sentir moltes emocions com: ràbia, felicitat, tristesa. M'agrada que el nen al final quan sap que li queda poc temps de vida, està amb la familia i no esta pensant en que deixara el mon que nosaltres coneixem.