7 de maig de 2022

Aquesta setmana hem llegit...


PERCIVAL, Tom. El mar ho va veure. Andana, 2018.

👤 Infantil
💬 Feliu Carreras, El Goig de Llegir

Una mirada preciosa que ens demostra que res es perd si ho guardes en el teu cor... Quan Sofia perd al seu estimat peluix després d’un dia de platja, ella està desconsolada. Però el mar ho va veure tot, i potser, només potser,, pugui tornar a unir a Sofia i el seu peluix. No importa quant temps pugui trigar...


VEIGA, Ramon D. Cuc i Conill. Takatuka, 2021.

👤 Cicle Inicial
💬 Feliu Carreras, El Goig de Llegir

Per aprendre (sense voler) sobre els cucs, quan un d'aquest vol fer-se amic d'un conill que no li veu la gràcia i s'hi oposa fins que...s'adona que no es pot rebutjar a ningú pel seu aspecte.PILKEY, DAV. Supergatet i el club del còmic. Cruïlla, 2021.

 
👤 Cicle Mitjà de primària
💬 Anna Lorente, Mediatecària a Escola Pia Sarrià

El protagonista, “Supergatet” crea un club del còmic per ensenyar els seus amics a inventar-se històries.  Els alumnes, a poc a poc, aniran agafant el gust per crear històries, perdent la vergonya i atrevint-se a crear i descriure els dictats de la seva inspiració, on tot és tan espontani i delirant que ens deixarà meravellats.
Format còmic, combina capítols molts acolorits amb d’altres en blanc i negre.


BALDE, Ibrahima; ARZALLUS, Amet. Germanet. Blackie Books, 2021.

👤 Segon cicle d'ESO
💬 Rosi Dos Santos, El Goig de Llegir, Mediatecària EP Nostra Senyora

Un relat realista, dur i que sens cap mena de dubte els joves han de llegir! Una joia.

Ibrahima és un jove Guineà que  es queda sense pare i decideix marxar a viure amb la seva mare. Però com no vol ser una càrrega, li demana que li proporcioni prou diners com per poder marxar a una ciutat més gran i aprendre l'ofici de camioner i mecànic. Al poc temps de marxar, rep una trucada de la mare, on li explica que el seu germà, l'Alshane, està intentant arribar a Europa. Ibrahim començarà un vaitge seguint la pista del seu germà, que el portarà a recòrrer gran part d'Àfrica fins arribar al País Basc.

Podeu llegir aquí, un article on l'Ibrahima explica la seva experiència: