30 d’abril de 2022

Aquesta setmana hem llegit...


TALLEC, Olivier. Una mica més. BiraBiro, 2021.

👤 Cicle Inicial
💬 Marta Soler, Mediatecària EP Vilanova

Aquest conte d’Oliver Tallec ens regala una bona lliçó d’empatia. L’esquirol protagonista d’aquesta història vol evidenciar des del primer moment la seva responsabilitat i compromís amb el medi ambient i la natura. El seu arbre és molt important per ell; el vol cuidar i respectar. Per això, al principi diu que només es menjarà alguna pinya, només les necessàries… Però se les acaba menjant totes, sense deixar-ne cap. En acabat, fa el mateix amb les agulles, les branquetes i fins i tot els troncs més gruixuts. Evidentment, s’acaba quedant sense arbre.

Al final de la història, arriben un grupet d’infants que, en veure el petit animaló, verbalitzen el mateix discurs que ha fet ell cap a l’arbre: “S’ha de tenir cura dels esquirols…”. De cop i volta, l’esquirol surt corrent cames ajudeu-me per tal que no l’atrapin.


DOYLE, Roody; AJHAR, Brian. El mètode xof. BlackieBooks, 2021

👤 Cicle Superior
💬 Feliu Carreras, El Goig de Llegir

En Rover és un gos normal. S'asseu a la tassa del wàter i utilitza el paper higiènic. Però cada vespre el treuen a passejar perquè faci les seves necessitats fora el carrer i  no torna a casa fins tard encara que es queixi perquè té fred al cul. 

A vegades uns éssers gairebé invisibles per castigar persones grans que no es porten bé amb els petits. necessiten que en Rover els ajudi a fer una malifeta. Ell s'ho cobra i ja té guardats molts cèntims. Què ha de fer? Deixar enmig del carrer una tifa que empastifi...És a dir: "El mètode xof"

Capítols curtíssims. Humor constant. Avança la història amb una velocitat que el lector o lectora  seguirà ràpidament també. RES ÉS CREÏBLE PER INCREÏBLE QUE SEMBLI!!. 


BUTCHART, Pamela. L'atac de les cuineres dimoni. Bindi Books, 2021.

👤 Cicle Superior
💬 Feliu Carreras, El Goig de Llegir

No coneixia les aventures de l'Izzi i la seva colla i, si són tan divertides com aquesta, l'èxit està assegurat.. La colla ho té tot.. Caràcters diferents, nois i noies, atreviment, un lloc per reunir-se i imaginació. 

Descobreixen uns personatges inquietants i es posen en acció per salvar a tot el personal de l'escola per tots els medis al seu abast i posant-se en perill més d'una ocasió.

Gaudiu-ne!


FEIXAS, Txell. Dones valentes. Ara Llibres, 2020

👤 Adults
💬 Anna Lorente, Mediatecària EP Sarrià

A l’Orient Mitjà hi ha una revolució en marxa, persistent i determinada com cap altra a la regió: comença just quan neix una nena, i continua en la seva infantesa, joventut, plenitud i vellesa. És la revolució de les dones. La seva és una lluita sense treva ni final contra el patriarcat secular que domina la política, la cultura i la societat. 

Llibre reportatjat trepidant sobre 13 dones supervivents feministes que no s’han sotmès, que han alçat la veu i estan canviant la història de l’Orient Mitjà.