1 d’abril de 2022

Aquesta setmana hem llegit...

 TEN, Montserrat; BRUNET, Mona. La Paula al país dels contes. Bellaterra, 2020.

👤  Cicle inicial/mitjà de primària.
💬 Conxita Tarruell, El Goig de Llegir

La Paula està cansada dels contes de sempre i vol canviar. Amb l’ajuda del llibre de contes i de la seva imaginació, emprendrà un viatge al país dels contes. Aconseguirà alliberar els personatges del seu paper de sempre, farà que visquin noves aventures i siguin feliços.


SOLDEVILLA, Joan Manuel. Don Osito. Ed. Juventud, 2021.

👤  Cicle mitjà de primària.
💬 Feliu Africà, El Goig de Llegir

El llibre és el diari d'un ós de peluix que els pares de Salvador Dalí regalaren a la seva filla.

Va néixer en una fàbrica alemanya on va estar fins que el van portar a una botiga de París. Allà els pares de l'Anna Maria i el Salvador Dalí el van comprar i des de llavors es van convertir en companys de jocs inseparables. Un dia Salvador va convidar el seu nou amic, Federico García Lorca, a passar uns dies a l'Empordà. Va ser llavors quan Anna Maria i Lorca es van fer grans amics i van començar a escriure's cartes on el poeta mai deixava de preguntar per l'osset de la família, al qual van batejar Don Osito Marquina.


WENG, Jen. El príncep i la modista. Sapristi, 2020.

👤 1r cicle d'ESO
💬 Rosi Dos Santos, El Goig de llegir

El príncep Sebastian està buscant xicota. O més ben dit, els seus pares l'estan buscant, perquè Sebastian està massa ocupat intentant amagar el seu petit secret. Al príncep el que li agrada és vestir-se de dona i sortir a gaudir de la nit parisenca, sempre ocultant la seva identitat. L'arma secreta del Sebastian -i també la seva millor amiga- és la brillant cosidora Frances, que ha d'amagar públicament el seu propi ofici per evitar sospites (i continuar treballant en exclusiva per al príncep). Ningú ha de saber qui és ella ni què fa quan entra a palau.

El més especial de la novel·la és, com els dos protagonistes es miren i es reconeixen als ulls de l'altre. Com decideixen caminar de la mà, gairebé sense adonar-se'n, i seguir units, encara que apareguin obstacles que els facin creure que tot està perdut.

SHIMAZAKI, Ashi. Luna Llena. Tusquets Editores, 2022

👤 Adults
💬 Anna Lorente, mediatecària EP Sarrià

En una petita localitat japonesa, el matrimoni compost per Tetsuo i Fujiko Nire viu plàcidament en una residència als jardins de la qual canten tota mena de cigales. Són ja avis, i s'hi van mudar quan ella, Fujiko, va començar a mostrar símptomes d'alzheimer. I un matí, en aixecar-se, Fujiko, estranyada, no reconeix Tetsuo, el seu marit. Gràcies a una improvisada ajuda, Fujiko es tranquil·litza: una infermera de la residència li diu que Tetsuo és el seu xicot, el promès que, segons l'antiga tradició japonesa, ha conegut gràcies a una trobada, un miai. A partir d'aquell moment, Tetsuo no només s'enfrontarà a situacions que el desconcertaran, sinó que, abans de res, haurà de decidir si vol convertir-se en el nuvi de la que ha estat la seva dona durant dècades.