14 de gener de 2022

Aquesta setmana hem llegit...

ESCOFFIER, Michael. El Ramonet. Cruïlla, 2021

👤 Educació infantil
💬 Anna Lorente, Mediateca EP Sarrià

El Ramonet és un poni que està entestat en tenir una mascota, i ho demana insistentment als seus pares, vol una nena, vol una nena.

Però als seus pares no els fa gaire gràcia, argumenten que se li hauria de donar de menjar uns quants cops al dia, l’haurien de rentar, de treure a passejar, i quan marxessin de vacances, què farien amb la nena?

Aquesta inversió dels papers dona com a resultat un llibre molt divertit en què es posa de manifest l’enginy en els discursos dels infants per arribar a aconseguir el que es volen.

L’alternança del text amb bafarades com si fos un còmic i l’escrit en lletra d’impremta el fa una lectura molt amena pels nens.


ROVIRA, Francesc. El Papus i jo. Edebé, 2021.

👤 1r i 2n de primària
💬 Pilar Jarque, Mediateca EP Granollers

Aquesta vegada en Francesc Rovira il·lustra i escriu aquesta petita història.
Ni papa, ni papi, ni papà. Papus així és com li diu la seva filla, que és qui ens explica el dia a dia que passen plegats ella i el seu Papus. La manera que té el seu pare de fer les coses de ben segur que són ben diferents de com les faria un altre pare. Però qui diu que les coses només es poden fer d'una sola manera? Cada papus, papi, papa o papà ho fa com ell creu. Amb el Papus i la seva filla passarem un dia ben divertit sota la pluja, cuinant, dibuixant, fent de jardiner...I vosaltres ens expliqueu que feu amb el vostre pare?

INFANTE, Eduardo. Filosofía en la calle. #FiloRetos para la vida cotidiana. Ariel, 2021.

👤 Batxillerat
💬 Rosi Dos Santos, El Goig de llegir

"Ningú, per jove o per gran que sigui, hauria d'esperar per filosofar, doncs mai es ni massa aviat ni massa tard per cuidar de la salut de l'ànima." (Epicur)

Infante vol treure la filosofia al carrer de la mà de pensadors i intel·lectuals com Plató, Nietzsche, Aristòtil o Kan per exemple perquè poden aportar respostes a problemes que afecten a la vida quotidiana: una ruptura sentimental, la pèrdua d'un èsser estimat o el feminisme.

Pels amants del pensament i el debat.


LEKY, Mariana. El dia que Selma soñó con un okapi. Seix Barral, 2019.

👤 Adults
💬 Feliu Carreras, El Goig de LLegir.


Selma és una àvia vidua que cuida la Luise, la seva néta i que... anirem coneixent, com també coneixerem a l'òptic i la veïna triste i solitària i un monjo budista que casualment passava per allà i...acabareu vivint en el petit poble i sereu un més que sentireu l'alegria d'uns moments, la tristesa d'altres, els amors que s'expressen, els que s'amagen, les diferents reaccions davant els fets que també seran vostres...
A l'acabar la darrera pàgina haureu de tornar a casa vostra...amb un nombre de coneguts que encara us faran pensar en com segueix la vida allà...´

El llibre fou premi del llibreters independents i l'autora  millor escriptora de l'any. La novel·la també fou considerada la millor de l'any a Alemanya.