4 de juny de 2021

Els millors comentaris exploradors d'aquest curs 2020-21

 Després de moltes deliberacions, el jurat ha decidit otorgar els premis als següents comentaris:

1r de Primària

Elena Ball Herrera - Escola Pia Igualada - La mejor sopa del mundo - A mi aquest conte m'ha fet sentir alegria perquè la tortuga deixava entrar a tothom. La tortuga només posa aigua a bullir i deixa que tothom posi els seus ingredients. Aquest conte t'ensenya que per fer una sopa només necessites molts amics!!

Lia Valldosera Méndez - Escola Pia Igualada - Frederick - Hi ha persones que són diferents a les altres i unes volen treballar més que les altres. El Frederick treballava tot i que els altres pensaven que no. Després els quatre ratolins estaven agafant menjar mentres es pensaven que el Frederick no feia res. Quan es van quedar sense menjar els va fer com somiar i van veure que sí que havien fet coses.

Aina Clarassó Serch - Escola Pia Igualada - Història d'un eriçó - L'eriçó estava trist perquè no tenia amics. Estava plorant i no veia bé ni el bosc. Allà a prop es va trobar amb una tortuga que volia ser amiga seva. Aquest conte m'ha fet pensar que de vegades no trobes amics i que anar preguntant trobes un amic.

Ton Junyent Mestre - Escola Pia Igualada - La màquina de les abraçades - La màquina de les abraçades sempre feia abraçades a la gent perquè quan estaven tristos feia que estessin contents. Llavors va aparèixer un eriçó i va dir : i a mi? i es va protegir i li va fer una abraçada. M'ha fet sentir alegria perquè abraçava a tothom perquè a mi m'agrada que m'abracin. De vegades m'abraça la mare, el pare o la meva germana.

2n primària

Arnau González Grado - Escola Pia Igualada - El pincel mágico - Per molt que siguis petit o pobre, pots arribar aconseguir el que et proposis encara que algú et digui que no. 

Alex Bäuml Fawaz - Escola Pia Igualada - Guji Guji - M'ha agradat molt aquest llibre i ha sigut molt bonic. He après que encara que no t'assemblis a una persona pots ser com ella perquè tots i totes som únics.

Àlex Riba Riba - Escola Pia Igualada - L'illa de l'avi - Aquest llibre m’ha despertat una mica les emocions. L’alegria al principi perquè l’avi li ensenya una sorpresa i a el Leo li va agradar. I tristesa perquè l’avi se’n va anar per sempre i era un de la família. 

Sophia Massana Mendoza  - Escola Pia Igualada - Rosa Caramel - El més important és ser com ets i no ser com diuen que hem de ser.

3r Primària

Olivia Jimenez Formento - Escola Pia Moià - Els ratolins de la senyora Marlowe - Les aparences enganyen, de vegades el que penses no és el què realment és. 

Ona Formiga Hernan - Escola Pia Caldes de Montbui - Històries de Nasrudín - M'ha agradat perquè era molt graciós i perquè aprens a no fer cas dels comentaris de la gent quan se'n riuen de tu o d'algú de la teva família.

Pau armengol - Escola Pia Terrassa -  Agu trot - M'ha agradat i això em sorprèn perquè no m'agraden els llibres d'amor que parlen d'enamorats.

Paula Cuesta Puigcernau - Escola Pia Terrassa - L'ocell sense nom que volia ser rei - És un llibre que ensenya que encara que siguis diferent ets igual d'important que els altres.

4t Primària

Miquel Arnau Escola Pia Terrassa - Wangari - M'ha encantat el llibre sobretot quan planta moltes plantes, però es una mica trist la part on totes les noies tenen l'esquena doblegada o quan treuen totes les plantes. Però és un llibre molt bonic i per pensar.

Laia Blanco Guzmán - Escola Pia Caldes de Montbui - Ottolina i la Gata Groga - A mi aquest llibre m'ha transmès que val la pena fer tot el possible per recuperar alguna cosa que t'estimes molt. Com la Ottolina i el senyor Monroe es disfressen per poder aconseguir trobar els gossets.

Aniol Pros - Escola Pia Moià - Lindbergh - M'ha agradat perquè que siguis petit i baixet no vol dir que no pugis fer-ho. Si ets d'una atra raça com el ratolí no importa, el que importa és la confiança en si mateix i creure que ho podràs fer i animarte a tu mateix i si fracases reanimat i torna-ho a provar.

Marco Cabero Gallardo - Escola Pia Caldes de Montbui - Ottolina i la Gata Groga - Aquest llibre m'ha fet sentir que siguis com siguis has de sentir-te bé amb tu mateix. No has de fer el que els altres et diuen que has de fer, si no com tu penses que ho has de fer. 

5è Primària

Júlia Alsina López - Escola Pia Igualada - El senyor silvestre - M'ha agradat molt el llibre és inspirador per el que creuen  en la magia i en les persones que estan aprenent.  

Marc solà - Escola Pia  Terrassa - L'edat del lloro.  Aquest llibre m'ha agradat perquè la Rita vol recuperar el seu germà i al final ho aconsegueix perquè no es rendeix, i com diu el pare de la Rita: es calen   moltes derrotes per aconseguir una petita victòria.  

Xènia Farré - Escola Pia Igualada - Els culdolla - No facis el que no vulguis que et facin a tu  perquè si no potser et passarà com els culdolla. Una bona acció sempre en porta  a una altra.  

Queralt Vallet Valero - Escola Pia Terrassa - Anna Frank - Aquest llibre m'ha ensenyat la importància de ser com ets, de confiar en l'esperança de que faras un món millor.  

Gal.la Roca Rubio - Escola Pia Igualada - L'Àvia Gangster. Es molt divertit!!! A mi personalment m'ha agradat molt el diàleg. És molt important passar temps amb els avis i àvies ( i descobrir alguns dels seus secrets.) M'ha agradat molt les aventures que han passat junts!!!! Els avis i les àvies no són gens avorrits!!!!!  

6è Primària

Jana Piella Cirera - Escola Pia Moià - Adam i Thomas - Jo penso que aquest llibre és molt interessant i molt entretingut. M'agrada que expliquin la vida dels altres, que visquin amagats al bosc per protegir-se i que es trobin a persones per ajudar-la com aquell noi. Aquest llibre es molt bo i m'agrada molt. Ho recomano a les persones que els i agradi llegir coses que pasen a la guerra, persones que es protegeixen perquè no les matin...

Joan Barberà Soler - Escola Pia Terrassa - El club dels Estranys - El llibre m'ha agradat molt i m'ha ensenyat que a vegades podem pensar que tenim defectes o que fem coses malament, però que si entenem que ho tenim i punt hi deixem de pensar-hi, podem arribar a fer coses que ens pensavem que mai podríem fer-ho.

Paula Retamal Garrido - Escola Pia Terrassa - La platja del inútils - Aquest llibre m'ha agradat, perquè t'ensenya a que tens que fer el que a tu t'agrada no el que els altres et diguin. Si tu vols ser music i et diuen que allò és de inútils, tu no els hi facis cas perquè tu has de fer el que a tu t'agrada perquè si no et passaràs la vida fent algo avorrit que no t'apassiona.

Cesca Patsi Roig - Escola Pia Terrassa - Maneres de viure per sempre - M'ha encantat, la historia té un punt de vista diferent  de la mort que normalment es algo del que no en parlem suficient. M'encanta tot el que explica i el que aconsegueixen el nen i la família com a persones i m'agrada que el llibre tingui un punt d'humor tot i que sigui trist.