7 de maig de 2021

Aquesta setmana hem llegit...

Tres propostes per passejar-nos pel món que ens envolta: des dels confins de l'univers més llunyà fins al fons del mar més profund per  trobar-hi la vida que hi habita i observar la fauna que s'hi mou.  
Geo-grafics. Regina Giménez. Zahorí Books.

Proposta de llibre de coneixements que vol integrar la personalitat artística de l'autora en una sèrie de bonics gràfics sobre el món que ens envolta. Geografia física, urbana, i una mica de tot en general és el que trobareu en aquest curiós i original llibre. Però que amb cadascun dels gràfics ens ajudarà a fer-nos la idea, només mirar-los, de les diferències per exemple d'extensió que tenen els continents del món, les diferències de població i densitat entre territoris, o fins i tot la distància entre els planetes del nostre sistema solar. Una manera molt bonica de plasmar moltes i moltes dades amb el toc artístic de Regina Giménez. 

Oceanarium. Teagan White & Loveday Trinick. Símbol editors.

Se'ns acaben les paraules per definir la bellesa i el rigor amb que aquesta col·lecció de llibres ens presenta la vida i el món. Ja en van 8, i després de disseccionar plantes, animals, fongs, dinosaures, o el cos humà, ara li toca la vida als oceans. Benvinguts a l'aquari-llibre més bonic que hi ha, i només convidar-vos a que us hi submergiu. 

El gran llibres de les flors. Yuval Zommer. Editorial Joventut. 

I després de recomanar-vos el videojoc Flower, no podem deixar escapar el moment per recomanar-vos aquest gran llibre de les flors. Yuval Zommer ja ens va sorprendre amb els seus anteriors llibres, i aquest viatge al món de les flors constata que rigor científic i llibre de coneixements per infants no tenen perquè estar allunyats si hi ha talent per trobar la manera adequada d'explicar-ho.