5 de març de 2021

Aquesta setmana hem llegit...

Dos per a mi, un per a tu. Jörg Mühle. HarperCollins. A partir de 3 anys.

En la lectura d'aquest conte podem veure la discussió entre l'Ossa i la Mostela per repartir-se tres bolets. Cada una defensa davant de l'altra perquè creu que se n´han de quedar dos. Al final l'estona passa i es  queden en parts iguals, però quan arriben les postres tornen a tenir el mateix problema. Com ho arreglaran? El final queda obert perquè el lector pugui decidir com creu que han d’actuar. Una bona manera d'iniciar una conversa sobre la importància de compartir, sobretot en aquestes edats en què encara els costa.

De pressa de pressa! Clotilde Perrin. Editorial Joventut. A partir de 5 anys.

En aquest conte es pot veure molt clar i d'una manera fàcil d'entendre que anar de pressa fa que ens perdem les oportunitats que ens porta la vida; en canvi, si ens prenem la vida amb més en calma, podrem observar i gaudir de les petites coses que ens envolten. El gripau blau i el príncep encantat. Vivim del cuento. Contes desexplicats - Baula. A partir de 6 anys.

La veritat és que us recomanem aquest conte, però també us podríem recomanar qualsevol dels altres de la col·lecció de contes desexplicats que han escrit els de Vivimdelcuentu. Ens agraden tots. Contes que capgiren el relat original i li donen aquell punt d'humor que tan ens agrada. Ideal per explicar en veu alta però també per tenir a la biblioteca d'aula i anar-li donant a la imaginació.