26 de febrer de 2021

Aquesta setmana hem llegit...


Jefferson. Jean-Claude Mourlevat & Antoine Ronzon. Nordica Infantil. A partir de 10 anys.

Jefferson una novel·la solidària i molt vegana!

M'agradaria molt viatjar amb viatges Miramon al país veí a on habiten éssers animals. En Jefferson i els seus amics m'han demostrat que potser els humans no som els més intel·ligents. L'autor utilitza un llenguatge molt lleuger, fàcil, i alhora gens infantilitzat. Els personatges estan molt ben humanitzats amb un gran toc humorístic. Et fa viure en primera persona situacions que et fan somriure i pensar.

"Poseïa una qualitat rara i d'un valor incalculable: era capaç de tallar-te els cabells en silenci" "Havien escollit l'amistat". Felicitats per les il·lustracions. Frisava per llegir-me el capítol i poder gaudir d'uns minuts de la il·lustració. Il·lustracions en blanc i negre amb moltes intensitats de llum. Amb un final amb premi pels amants dels llibres, siguin vegans o no, ben segur que els enganxarà. No us la deixeu perdre tingueu l'edat que tingueu. 

 


La casa de Mango Street. Sandra Cisneros. L'altra tribu. A partir de 12 anys.

Aquesta ressenya s'hauria de fer en veu alta, llegint diferents paràgrafs del llibre. M'he quedat amb molts. És un text molt poétic i amb molta força. "però he decidit no créixer amansida com les altres, que posen el coll al llindar de la porta , esperant els grillons", "Només una casa callad com la neu, un lloc a on anar, neta com el full abnas del poema"

La Esperanza dona veu als diferents personatges que l'envolten. Qui son? D'on son? Cap a on van? Cada un dels personatges té el seu propi destí. La Esperznaza és una noia jove, viva, valenta i forta. Somnia amb el seu destí. Un destí diferent, viu i lliure. "Una casa nova, una casa feta amb el cor. Encendré una espelma per a tu" li diu l'Elena tot llegint-li la mà. Els relats van acompanyats amb unes elegants  il·lustracions en blanc i negre de Núria Solsona.Juno. AGUILAR, Laia.  Fanbooks, 2018. A partir de 14 anys.

“Soc “Diana” disparant fletxes, una lloba d’alta muntanya, una heroïna de còmic, una amazona lluitant contra un monstre afamat..” Així és com s’autodefineix la Juno, una noia de catorze anys, amb un passat traumàtic, que únicament desitja tornar a viure amb la seva mare que és a la presó. Després de passar per diverses famílies d’acollida i centres educatius, començarà a estudiar en un nou institut on coneixerà el Cesc, un professor inexpert amb una vida inestable, que esdevindrà la diana de totes les frustracions i pors de la Juno. Escrita en primera persona, els protagonistes revelen els seus sentiments i pensaments més profunds, fent que qui ho llegeixi passi d’espectador a agent implicat en la història.