19 de febrer de 2021

Aquesta setmana hem llegit...

Moltes vegades, allò evident no és sempre el més visible, i moltes de les coses que més ens importen a vegades ens passen per davant sense donar-li importància. Aquí van tres llibres que conviden a mirar de veritat allà on cal i coneixe'ns a nosaltres mateixos i als què ens envolten.


El fil invisible. Míriam Tirado. B de Blok. A partir de 4 anys. 

Aquest conte ens parla de que les coses més importants són aquelles que no es veuen i ens uneixen amb les persones que més estimem. La Nura ja no té por perquè ha descobert el secret que del melic en surt un fil invisible que la lliga a la seva família unint-la més enllà del temps i de l’espai.Tinc un volcà. Míriam Tirado & Joan Turú. Editorial: El Cep i la Nansa. A partir de 6 anys. 

Aquest conte ens parla sobre què fer quan la ràbia es col·loca per davant de totes les emocions. A partir d'una història real i quotidiana amb la que famílies i infants es poden sentir identificats, l'autora ens introdueix la respiració conscient mitjançant la metàfora d’un volcà. A les pàgines finals del llibre hi ha un parell de pàgines on l’autora, Miriam Tirado, consultora de criança conscient i periodista, dóna alguns consells per a les famílies. Llibre molts recomanable per explicar als més petits de la família.
Un regal per a la Sílvia. Ximo Abadía & Fran Pintadera. Baula. A partir de 7 anys. 


Falta només una setmana perquè sigui el seu aniversari, i la Sílvia està molt nerviosa. Té molt clar quin és el regal que vol i, d’un en un, va desgranant-ne els motius al seu pare. Ell s’encarregarà d’aconseguir tot allò que desitja la Sílvia, encara que a vegades el que desitgem no és exactament allò que havíem imaginat. Els aniversaris, com la vida, són plens de sorpreses.