12 de febrer de 2021

Aquesta setmana hem llegit...

Aquesta setmana busquem una mica de verd i anem a la recerca de la natura i el món que ens envolta. Pau i harmonia amb la part més salvatge de la terra en que vivim i que moltes vegades als que som de ciutat tenim gairebé oblidada. La relació dels humans amb la natura i la implacable força de les lleis naturals. Tot un viatge que us recomanem amb aquests 3 llibres.


El darrer tigre. Petr Horácek. Joventut. A partir de 5 anys

Qualsevol cosa d'aquest autor és digne de tenir a la nostra biblioteca, i ara més encara amb aquesta faula sobre la llibertat i la força de la voluntat per triar el nostre camí. El tigre, majestuós i rei de la selva, acaba engabiat a la gran ciutat davant les mirades de ciutadans anònims. Serà el darrer tigre? Per plantejar-nos-ho de passada de què serveix tancar els animals salvatges a les gàbies dels zoos.


El llop. Rochette. Símbol editors. Còmic - Novel·la gràfica. A partir d'11 anys. 

La llei de la natura pesa sobre tots els éssers i totes les coses. Ningú ni res se n'escapa, ni tan sols el pastor que viu sol a les muntanyes cara a cara amb el llop. Una novel·la gràfica esplèndida que reflecteix molt bé l'harmonia natural de la vida. Una autèntica preciositat.

Caballos en la nieve. Ricardo Gómez Gil. A partir de 12 anys. 

Ja fa 15 anys de la publicació de Ojo de nube, guardonada amb el premi vaixell de vapor l'any 2006, on es narrava la història d'una tribu índia, els seus mites, les seves llegendes i la seva vida en harmonia amb la natura. Han passat els anys i l'autor recupera aquest fil per introduir de nou aquesta fantàstica aventura a través del llinatge familiar i recuperant part de les idees que tan bellament s'havien plasmat en la novel·la anterior. Autèntica literatura d'aventures.