5 de febrer de 2021

Aquesta setmana hem llegit...

Els temps estan sensibles, així que una semana dedicada a emocionar-nos, i que les històries ens toquin la fibra sensible; reptes per estimar la vida i als que ens envolten. 


La meva guia, el meu capità. Gozanlo Moure & Maria Girón. Kalandraka. A partir de 6 anys.

Preciós passeig entre una filla i el seu pare de camí a l'escola. Ell no hi veu, és cec, però això no impedeix que el trajecte sigui una aventura apassionant que barregi ficció i realitat, i que de manera tàcita ens desplegui un amor incondicional entre els dos. Un relat que transmet calidesa, amor i tendresa. 


El conill i la moto. Hoefler, Kate i Jacoby, Sarah. Flamboyant. A partir de 9 anys.

El món és prou bonic si ets valent per veure'l. El conill, però, no n'és de valent per més que el gos li expliqui els viatges que feia amb la moto quan era més jove... 

Un d'aquells llibres que l'encerta de ple. Per la seva sensibilitat, els seus dibuixos, per ser una història que quan acaba sabem que no és un final sinó unnou començament. Un àlbum deliciós pels més petits fins als més grans. 


Heartstopper. Alice Oseman. Fanbooks. A partir de 14 anys.

Fent furor entre el nostre alumnat de 4t d'ESO. Una novel·la gràfica sobre l'amor entre dos nois. Charlie i Nick són amics. Nick sap que Charlie és gay i Charlie té clar que Nick no ho és. Però l'amor funciona de manera sorprenent. Heartstopper tracta de l'amistat, la identitat i l'amor. Acabes la primera part i necessites sí o sí llegir la segona i la tercera... Tot un descobriment.