15 de gener de 2021


La música del diable. Vilaplana, Silvestre. Cruïlla, octubre 2020.  Premi Gran Angular. A partir de 15 anys.

Un músic cèlebre decideix posar fi a la seva vida. Sembla un suïcidi però cal descartar l'assassinat i per això cal que aparegui el cadàver entre les aigües que se l'han emportat amb el corrent que bat els penya- segats. No hi ha pistes, almenys per la policia. Sí, de manera sorprenent, per un company músic i per la neta matemàtica del desaparegut. Capítol a capítol ambdós van destriant els missatges. Música -que es pot sentir gràcies als codes QR- i càlculs amb números relacionats amb les obres musicals... La salvació del suïcida -no el retorn a la vida- depèn de l'èxit o fracàs de la investigació que algú segueix d'aprop i és molt poderòs... Atreu. Capítols curts, ritme alt, i català de València.


Sota les pedres. Squilloni, Arianna & Domènech, Laia. Akiara. Poesia.

Recull de poemes que ens parlen dels animalons del bosc, el banquet dels llimacs, l'orientació dels porcs senglars, del dia que es van perdre les vaques, les gavines i les gallines...Un cant als petits detalls de la natura amb unes il·lustracions precioses. Un llibre sense coberta on es veu la relligadura del llom.

La Molsa i la bèstia. David Cirici. Edebé. A partir de 10 anys.

Una altra història de la Molsa, d'aquest gosset simpàtic i valent que se l'endú el corrent d'un riu quan perseguia una pilota de color gris taronja i es va voler fer el valent. Mentre intenta tornar a casa viurà un munt d'aventures.