22 de gener de 2021

Aquesta setmana hem llegit...

 


BOYNE, John. El meu germà es diu Jessica. Empúries, 2020. A partir de 16 anys.

La vida d'en Sam sempre ha estat tranquil·la. És una mica solitari, li costa fer amics i els seus pares, tan atrafegats en l'alta política britànica, sovint el fan sentir invisible. Per sort per a en Sam, el seu germà gran, en Jason, sempre hi és. En Sam adora en Jason: és amable, popular i el millor jugador de futbol que ha vist mai. Però una tarda en Jason reuneix la família per dir-los que fa temps que porta un secret a dins, un secret que els vol explicar. Els pares, en sentir-lo, no en volen saber res i en Sam, simplement, no ho entén. Perquè què has de pensar si el teu germà et diu que és una noia i que sempre s'ha sentit així? Que, de fet, no és el teu germà, sinó... la teva germana.Caperuza. Beatriz Martín Vidal Thule ediciones. A partir de 12 anys

Beatriz Martín Vidal ho ha tornat a fer! Un cop més, les seves il·lustracions atrapen a qui les observa. A Caperuza ens mostra un conjunt d’expressives seqüències que recreen tres moments crucials del conte clàssic: la investidura del personatge amb la capa i la caputxa, les preguntes al llop disfressat i la fugida de la panxa de la fera. Aquest llibre és ART.


Els capibares. Alfredo Soderguit. Ekaré. A partir de 6 anys. 

Uns extranys animals arriben al corral de les gallines buscant refugi per viure. No són benvinguts i cap animal els accepta com a veïns. Hauran d'acceptar moltes normes per poder quedar-s'hi però sempre amb una mirada de recel per part de tothom. Què faran els capibares si no poden tornar a la seva terra d'origen? Una paràbola sobre la immigració i la repercussió social que tenen els corrents migratoris a occident.