4 de desembre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...En Gripau i en Gripere són amics. Arnold Lobel. Entredos. A partir de 6 anys.

Reedició d'un clàssic d'Arnold Lobel ara en català i que feia anys que no teníem. Segurament coneixereu aquestes dues simpàtiques granotes per la seva traducció en castellà (Sapo y Sepo). Petites històries i aventuretes ideals per a primers lectors, i amb aquell to humorístic tan característic de Una saga de llibres que esperem tornin a ser tots traduïts i que en poguem gaudir durant molt temps en català.


Els calçotets del llop: ara amb pantalons. Lupano, Itoiz i Cautet. Astronave. A partir de 8 anys

Els calçotets del llop: ara amb pantalons és el 5è llibre d'aquesta col·lecció. Un llibre fet a tres mans el guio de Wilfrid Lupano, il·lustracions de Mayana Itoïz i col·laboració artística de Paul Cautet. En aquesta historieta el llop torna al seu cau després d'unes bones vacances, està content de tornar al bosc i saber que tot és com abans. Però sorpresa… Tots els habitants del bosc porten els mateixos calçotets que ell!!! 

El llop s'enfada, ja que si tothom porta els mateixos calçotets que ell perd tota la seva identitat. Ja no serà el temut llop dels calçotets. Prefereix passar fred i anar sense calçotets a què tothom vagi uniformat com ell. Finalment decideix buscar ajuda. Aconseguirà tornar a ser el llop dels calçotets quan torni al bosc? Un conte combina il·lustracions a doble pàgina i vinyetes de còmic amb la tipografia de pal típica del còmic.


 Los del Medio. Applebaum, Kirsty. Editorial Bambú. A partir de 12 anys.

Al poble de Fennis Wick, l’ordre en el que es neix, és rellevant i  marca per sempre. Al complir els catorze anys, els fills grans de cada família, considerats herois i heroïnes, són destinats a anar a lluitar a la Guerra Silenciosa que es lliura des de fa anys fora de la frontera. Mentre aquests són venerats, els mitjans com Maggie Cruise, són invisibles als ulls de la gent del poble. Dies abans de la partida del seu germà gran, la Maggie coneixerà a la Una, membre d’una comunitat enemiga de Fennis Wick: els errants.

Ambientat en un món distòpic, Los del Medio és una història  d’intriga i misteri on la lleialtat cega a la comunitat i als seus dirigents, passa per damunt les pròpies inquietuds i aspiracions.