2 de desembre de 2020

Adults: desembre


Les nostres riqueses (una llibreria a Alger)  Kaouther, Adimi. 

Periscopi va fer la primera edició el novembre del 2018. La segona el gener del 2019. No és estrany. El títol del llibre és el d'una llibreria d'Alger en els dies previs a la independència del país. Allí s'hi bellugava un editor, Edmond Charlot que rebia i xerrava amb Camus, Gide, Saint Exupéry... oberta el 1936 fou tancada els anys noranta.

Davant la porta de la llibreria, ja tancada, hi ha l'Abdallah. Sempre hi és. Alt, gran, morè, amb la mortalla blanca al voltant del coll per no donar feina als qui el trobin mort. Va treballar ordenant llibres. Amb prou feines llegia la llengua apresa a la mesquita i el francès uns anys per poder viure a l'administració. Però estima allò que ja no té i ara veu com la buiden per vendre-hi pastes i altra rebosteria...

Com diu una de les catorze ressenyes (franceses o algerianes), un llibre per a qui estima els llibres.


El llibre de Gianni Rodari. Contes, versos i vida. Edició d'Alice Incontrada i Jorge de Cascante i Vanessa Roghi. Blackie Books. 

Després de l'èxit dels dos llibres de Gloria Fuertes, aquesta editorial torna amb una fabulosa edició i compilació del millor de l'extensa obra del mestre de la fantasia. Preciosament il·lustrat per Marta Altés, es recull una part de l'obra amb poemes, contes i relats de Rodari. Però també inclou opinions i altres comentaris del geni italià, combinat amb una biografia novel·lada que han el·laborat els autors a partir de dades biogràfiques de l'artista que posen de relleu la seva relació amb el món dels llibres i la imaginació. Un llibre fonamental per mestres i adults per connectar amb l'univers Rodari i compartir-lo amb els més petits.