13 de novembre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...La nena del far. Schaap, Annet. Nandibú - Pagès editors. A partir de 12 anys.

Pot semblar un llibre infantil. La protagonista és una nena, hi ha sirenes i pirates i un món estrany i fantàstic. Però confesso que, com adult, jo també he fruit moltíssim i me l'he empassat amb avidesa. Sola, o amb l'ajuda de la veu de la seva mare que gairebé no va conèixer, l'Emma, que tothom coneix com a "Llumeta" és capaç de fer el que mai s'hauria imaginat. I això que l'únic món que ha conegut és el d'un pare trist i bevedor, i la feina d'encendre cada hora foscant el far que il·lumina la badia del poble per evitar el xoc de la proa d'algun vaixell sobre un rocam perillós. 

La Fabuladora. Marisol Ortiz de Zárate. Editorial Bambú. A partir de 14 anys.

La fabuladora és la història del Daniel, el Telmo i la Júlia; tres germans que viuen l'estiu més inquietant de les seves vides. Tot es torça quan es traslladen amb la seva família a viure al sud, a la Casa del Alto. Allà, el seu pare i la seva mare hauran de marxar deixant el Daniel i el Telmo a càrrec de la Júlia, qui els haurà de protegir del seu passat ocult.

Relat àgil i addictiu on les faules són faules, però també.... realitat?


Maneres de viure. Luis Leante. Edebé. A partir de 16 anys.

Premi edebé, la novela està escrita amb les entrevistes fetes als personatges per l'escriptor. Aficionat a la música rock en els temps joves, es troba amb el cap d'un grup que li agradava molt i del que feia temps no en sabia res. Aleshores anem sabent de la història del cantant, la seva nova parella, la filla que tenen ara, el fill de la parella anterior, la parella amiga del cantant, l'estada a la presó per un assassinat comès i l'assetjament que rep un cop n'ha sortit... De mica en mica entrem plenament dins d'un thriller passant per moments de superacions personals, malentesos, emocions...