6 de novembre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

La balada de Mulan. Mónica Rodríguez & Francesca Dell'orto. Edelvives. A partir de 10 anys.

Àlbum de gran format al que ja ens té acostumat aquesta editorial i que ara ens apropa la història de Hua Mulán, una relat de la llegenda xinesa on una noia es vesteix d'home per anar a la guerra per evitar que el seu pare, ja gran, hi hagi d'anar. Adaptada per Disney en diverses ocasions i retorçada la història al model occidental, el mèrit d'aquesta edició és que és una adaptació lliure però fidel del gran poema i inclou totes les imatges del poema original.


Les aventures de la Napeu: més vella que l'anar a peu. Màrius Serra & Roser Calafell. Estrella Polar. A partir de 8 anys.

A casa tinc una enciclopèdia de 23 volums que estava a punt de desfer-me'n però no ho faré pas. Sabíeu que tenir una enciclopèdia és com tenir un aeroport internacional a casa? (en l'època que estem vivint actualment és molt necessària).

Aquest cap de setmana m'he endinsat amb l'Alf i la Bet a resoldre el seu repte de trobar qui és l'home més vell del món. Hem conegut a la Napeu. Ha estat genial, hem viscut una gran aventura. Per tornar-la a veure i gaudir de la seva companyia només ens va posar una condició: Descobrir l'origen d'alguna expressió. En tenim tantes ganes que qualsevol expressió que ens sobti o no en sapiguem l'origen, de ben segur que farem tots els possibles per esbrinar-la i així poder gaudir d'una nova aventura amb la Napeu.


La noia ocell. Stark-Mc Ginnis, Sandy. Blackie books. A partir de 13 anys.

De casa d'acollida en casa d'acollida la December es prepara pel moment que podrà marxar definitivament desplegant les ales i llançant-se a volar. Tard o d'hora la cicatriu de l'esquena deixarà pas al seu cos d'ocell que ella ja prepara procurant pesar poc, menjar mill, saltant desde les branques dels arbres... Pot sorprendre d'entrada. És possible una nena així? Tot va encaminat-se cap el final.

Professora d'adolescents, l'autora s'atreveix, i ho fa bé, amb la transxexualitat de l'amiga de la noia ocell, de l'assetjament, del difícil encaix d'un infant sense família i que mai ha tingut pare.