20 de novembre de 2020

Aquesta setmana hem llegit... CIÈNCIA!


Marie Curie al país de la ciència. Irène Cohen-Janca & Claudia Palmarucci. Ekaré. 

Biografia amb amb un clar accent artístic d'un dels personatges clau de la ciència del segle XX: Marie Curie. Amb una paleta d'ocres que donen un to intimista i melancòlic, es fa un repàs pels moments més importants de la vida d'aquesta pionera científica, i relata com va arribar a guanyar dos premis Nobel tot i les grans penúries que va haver de passar per arribar-hi. Les autores s'han basat en material visual i artístic de l'època per crear les imatges d'aquest llibre, des de cartells publicitaris a fotografies familiars de la saga Curie. Àlbum guardonat amb el premi no ficció en la darrera edició del festival del llibre infantil a Bolònia. Amb calma. Rachel Williams & Freya Hartas. Flamboyant. 

La natura de les coses petites és l'espectacle més bonic que hi ha: el vol d'una marieta, els cicles lunars, una papallona sortint del seu capoll... Una invitació a aturar-se i a observar amb una mirada curiosa el meravellós món que s'obre als nostres ulls si aconseguim tenir la calma suficient per esperar a que fets extraordinaris succeeixin. Un llibre per deleitar-se. Veieu-ne un petit fragment aquíPaisatges perduts de la Terra. Aina Bestard. Zahorí books. 

Una panoràmica de paisatges perduts de la Terra al llarg de la seva història i evolució bellament dibuixat per una de les il·lustradores que més ens agraden. Realitzat conjuntament amb el Museu de les Ciències Naturals, el resultat és un llibre interessantíssim per conèixer el passat del nostre planeta a nivell geològic i biològic. Com era la Terra fa 4500 milions d'anys? I fa 2000 milions d'anys? Veieu-ne un petit fragment aquí