30 d’octubre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...


Que venen els pirates. John Condon & Matt Hunt. Baula. A partir de 7 anys.

El Tom és l’encarregat de vigilar si arriben els pirates a la seva vila. Cada cop que s'apropa un vaixell, ell alarma al poble però... és una falsa alarma... Els veïns i veïnes ja en comencen a estar una mica tips, de córrer a amagar-se per res. Però, i si algun dia arriben de veritat? En aquesta història descobrirem què passarà si al final, els pirates, venen de debò. 

S’utilitza com a base la història de “El Pere i el llop”, però amb un final del tot sorprenent. El Tom avisa reiteradament que els pirates arriben, però sempre s’equivoca perquè es tracta d’altres embarcacions. L’acompanya sempre la figura del pare, qui li va explicant pas a pas què ha de fer per identificar un vaixell pirata i va donant pistes de com és.

Finalment, quan arriben, ningú no li fa cas. Però a través de la figura del lloro, el poble s’adona que els pirates realment han arribat. S’amaguen tots i totes ben amagats i amagades per por? Doncs NO! Per fer-los una gran sorpresa de benvinguda, ja que són part de la població que va marxar. Així doncs, una de les coses positives que té és que trenca amb l’estereotip negatiu, violent o dolent dels pirates.

Un relat ple d’humor que trenca amb les expectatives que tens. Molt recomanable!

A les fosques. Halil Bárcena & Laura Borràs Dalmau. Akiara Books. A partir de 6 anys.

Conte tradicional oriental que ja hem llegit en el passat en forma exitosa com la dels 7 ratolins cecs i que ara l'editorial Akiarabooks ens porta amb una preciosa edició. Un conte que ens convida a reflexionar sobre la parcialitat de la nostra mirada i de com n'és de diferent la realitat depenent dels ulls amb els que els mirem.


La crida del bosc. Jack London. L'altra tribu editorial. A partir de 12 anys.

No ens cansarem de recomanar els clàssics i sobretot si són aventures apassionants com les que aquest autor americà va deixar escrites per la posteritat. En aquest cas, la història d'un gos domèstic que es veu segrestat i abocat a les terres salvatges d'Alaska per tirar d'un trineu a la recerca de l'or. En aquest viatge descobrirà les seves arrels i instints que l'apropen més als salvatges llops que no pas al gos tranquil que havia estat a San Francisco. Un escenari per presentar-nos el món salvatge i gèl·lid de terres inhòspites.