23 d’octubre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

INVISIBLE. Eloy Moreno. Nube de tinta, 2018. A partir de 12 anys

Un relat que neix de la necessitat de fer visible una situació que tots coneixem, però des del punt de vista dels que miren a una altra banda. A través de les vivències del protagonista, dels seus pensaments, anirem veient com els que la majoria qualifica de bromes de nens, es va convertint en un gran problema sense que ningú es doni compte. Un relat imprescindible per a lectors a partir dels 12 anys.Basil, el ratolí superdetectiu. Eve Titus. Blackie Books. A partir de 8 anys.

Heus aquí el Sherlock Holmes dels ratolins: el mundialment famós Basil i el seu ajudant que viuen també a Baker i de qui són grans admiradors. Una història que podria firmar el mateix Conan Doyle però canviant-ne els noms i personatges, com també les mateixes estratègies i trucs per resoldre el segrest de dues bessones a mans d'una banda de delinqüents que vol acabar amb la tranquil·la vida dels ratolins a Londres.


EL lloc màgic. Chris Wormell. Animallibres. A partir de 10 anys.

La Clementina viu en una casa tètrica a la Ciutat Negra, segrestada i esclavitzada per dues persones molt cruels, l'oncle i la tieta Randina, ella somia en un lloc màgic que aconseguirà arribar després de moltes penúries gràcies al seu millor amic, en Gilbert, un gat molt llest. El llibre té unes il·lustracions precioses.