16 d’octubre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

 

Plasticus Maritimus. Ana Pego. Kalandraka. Llibre de coneixements.

Ana Pêgo sempre que tornava de l'escola, enlloc d'anar a jugar al parc, anava a la platja a observar i descobrir la vida que s'hi amaga rere la mirada pausada d'un explorador. I anys més tard s'ha convertit en una beachcomber, és a dir, aquells que desinteressadament, netegen les platges de brossa. Perquè segons les dades, l'any 2050 hi haurà més plàstic al mar que peixos. I fruit de tot això és aquest Plasticus maritimus: una denúncia contra la contaminació per plàstics que pateixen els nostres mars. Un llibre de coneixements preciosament il·luminat per Minhos i Carvalho (D'aquí no passa ningú, La pilota groga) i que convida a actuar per aturar aquesta catàstrofe tan limitant l'ús de plàstics com convertint-se en un beachcomber.

Travessia. Libros del zorro rojo. A partir de 9 anys.

Viatge sense paraules a través dels 5 oceans en un petit vaixell de paper. Una travessia pels fons marins bellament dibuixats a tinta per descobrir mons reals i imaginaris i de manera tàcita denunciar la petjada negativa que està deixant la humanitat als nostres mars. Un àlbum amb més d'una lectura i algun joc al·legòric al final perquè us quedeu amb la mosca al nas.


MOXIE. La revolució de les noies. Jennifer Mathieu. Fanbooks, 2020. A partir de 14 anys.

La Vivian està farta que al seu institut s'afavoreixi els nois de l'equip de futbol americà per sobre de tot. Farta del codi de vestir sexista, dels assetjaments als passadissos, dels comentaris masclistes, i inspirant-se en la seva mare, decideix crear MOXIE, un fanzin on denuncia tot el que passa a l'institut. No sap que ha començat ni més ni menys que una revolució.