2 d’octubre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

 


És el meu arbre. Olivier Tallec. Birabiro Editorial. A partir de 6 anys.

Birabiro segueix apostant per portar al català les obres de l'autor francès Olivier Tallec. Ens agrada molt la seva sèrie del Qui què qui, i ara ens apropen aquest És el meu arbre. La història d'un esquirol, el SEU arbre i les SEVES pinyes i que sembla ser que no vol compartir amb ningú. No sabem si això de la propietat i el no voler compartir és una cosa habitual en ell, però molt ens sembla que a l'esquirol no li acaba de sortir gaire bé això de ser tan possessiu.

El día de las ballenas. Cornelius & Tommaso Carozzi. Océano Travesía. A partir de 12 anys.

Inquietant paràbola la que se'ns presenta en aquest àlbum en blanc i negre i sense paraules. En un dia qualsevol la ciutat dels humans es veu envaïda per enormes balenes. Aquestes passegen i circulen alterant l'ordre al que estan acostumats els seus habitants. Què faran els humans en veure's en aquesta situació? Doncs el que portem fent durant segles: declarar la guerra. Deixeu-vos sorprendre pels múltiples debats que es poden generar després de la lectura d'aquesta obra.
Fungarium. Katie Scott & Ester Gaya. Símbol editors. Llibre de coneixements.

I ja en van 7! 7 visites als museus il·lustrats més ben editats i cuidats que podem trobar al mercat de llibres de coneixements. Després de revisar plantes, animals, la Història, els dinosaures, l'univers i el cos humà, ara li toca el torn als bolets. Impecable com sempre i amb unes explicacions interessantíssimes i il·lustracions detallades per endinsar-se al món dels fongs.