14 d’octubre de 2020

Adults: octubre

El infinito en un junco. Irene Vallejo. Siruela 2020

"El infinito en un junco"  és una obra mestra de la literatura per a tota mena de lectors i lectores. Irene Vallejo, amb un llenguatge, ric i planer dóna vida als llibres, ressuscita els clàssics,  ens motiva a llegir-los ... Ens parla de Gerald Durrell i d'Alexandre Magne, de la gran biblioteca d'Alexandria; del Decameró de Petrarca, etc... Ens parla de la creació dels llibres i la seva destrucció. Dels orígens del papir i el pergamí.  Ens parla de llibres i llibreries… d'escoles i biblioteques... Descobriu-lo, ens fa més sàvies, més riques, més humans.


 Prohibido nacer. Trevor Noah. Blackie Books 2019

A Prohibido nacer, Trevor Noah, actual estrella de la comèdia política als EEUU, explica en primera persona la seva infància, adolescència  i joventut a la Sudàfrica de l’Apartheid. La seva condició de mestís, per ser fill  d’una dona xhosa de pell negra i un home suïs de pell blanca, farà que no encaixi en una societat disgregada i ressentida.

És un relat dur, explicat amb humor i ironia, que fa visible el sense sentit de l’Apartheid i la petjada que aquest va deixar en la població. Però per damunt de tot, és un cant a l’amor de Trevor vers la seva mare: una dona forta, amb idees clares, que educarà el seu fill per a que arribi a ser una persona ferma, amb valors, inconformista i, sobretot, LLIURE!