18 de setembre de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

Segurament el Coronavirus serà un tema de moda pels propers anys i és per això que us fem arribar 3 llibres que us agradarà fullejar per aprendre una mica més sobre virus, bactèries, epidèmies i altres microbis.La vida secreta dels virus. Mariona Tolosa & Col·lectiu Ellas Educan. Zahorí Books 2020. Recomanat per cicle inicial.


Després de delectar-nos amb mocs i pupes, arriba el tercer títol de la col·lecció “La vida secreta dels virus”. De ben segur que aquest repàs sobre virus ajudarà als més petits a entendre tots aquests éssers microscòpics que no poden veure però que tan estan canviant les seves vides i la seva manera de relacionar-se. Microbis monstruosos.  Marc Van Ranst & Geert Bouckaert. Takatuka 2020. Recomanat per cicle mitjà.


Què passa quan em vacunen? Què són els antibiòtics? El coronavirus és el pitjor virus que coneixem? Per què m’he de rentar les mans abans de menjar? Un llibre per aprendre tot sobre els virus i bactèries que ens són més familiars com la grip o els refredats, i conèixer les recomanacions que ens fan el científics per combatre-les. I amb un capítol pràctic final per iniciar-se en el món de la microbiologia perquè pogueu fer experiments a casa vostra.Pandèmies. Gosia Kulik & Tomek Zarnecki. Thule 2020. Recomanat per a cicle superior.


Sabeu com es vestien els metges durant les plagues de Pesta de l’època medieval i moderna? Doncs la coberta d’aquest interessant llibre us en dóna la imatge curiosa que ha esdevingut el símbol icònic d’aquesta malaltia. Pandèmies és un repàs històric de les malalties més importants que van afectar i afecten a la humanitat ple de detalls i explicacions aclaridores i curioses. Aprèn sobre la grip, el tifus, la malària, la febre groga, la pòlio, el SIDA, la tuberculosi o el nou coronavirus.