11 de setembre de 2020

Adults: setembreTrenca-t'hi el cap. David Bueno. Grup 62. 144 pàgines. https://www.grup62.cat/llibre-trenca-thi-el-cap/302743


David Bueno ens torna a sorprendre amb aquest breu escrit per reflexionar al voltant de la importància de la cultura en l'evolució humana. Allà on l'aleatorietat i la lentitud dels canvis genètics han trigat milenis en fer-nos com som, la cultura ha permès en breus períodes de temps modelar i transformar l'entorn de manera ràpida i efectiva. Però David Bueno va més enllà i es pregunta si realment la cultura pot modificar i fer rejovenir el cervell. Per parar-s'hi a pensar.


Les grans epidèmies modernes (edició actualitzada 2020) Salvador Macip. La Campana.  280 pàg. https://lacampanaeditorial.com/les-grans-epidemies-modernes-edicio-actualitzada/

Fa 10 anys que Salvador Macip va presentar aquesta aproximació divulgativa al món dels microorganismes, i ara, amb motiu de la COVID-19, s'ha reeditat i actualitzat. Creiem que és interessant la seva lectura per conèixer i escoltar una veu científica amb coneixement de causa per fonamentar les nostres creences en la ciència i no en tota aquesta carretada de fake news, antivacunes, terraplanistes i altres deliris que corren per les xarxes. 

Un repàs científic i  històric de microbis i bactèries que conviuen amb la humanitat des de l'inici dels temps i que de forma amena us resoldrà moltes de les preguntes que segur que encara teniu sobre el tema.