23 de març de 2020

Les biblioteques públiques recomanen#JoEmQuedoACasa
Amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19 les 40 Biblioteques de Barcelona romandran tancades fins a nou avís.

Mentre duri el confinament seguirem treballant des de casa i en la mesura que les condicions ens ho permetin intentarem mantenir i reforçar els serveis virtuals als nostres usuaris.

Amb aquest objectiu estem mirant d'organitzar-nos per poder-vos oferir el màxim de continguts i activitats en línia des de les nostres plataformes web i des de les nostres xarxes socials. Avui us enviem aquest butlletí amb un recull de propostes que hem trobat interessants i que us poden ajudar a passar millor aquests dies de confinament.
També podeu seguir les nostres recomanacions a les xarxes socials i al Bibarnabloc.cat
eBiblio
Plataforma de préstec de continguts digitals
A l'eBiblioCat hi pots trobar llibres electrònics, revistes, pel·lícules, audiollibres, documentals, música, enciclopèdies i cursos d’idiomes, entre d’altres continguts. Disposa de més de 100.000 títols en diferents formats i temàtiques, disponibles en català, castellà, francès, anglès i alemany.
Només necessites el carnet de qualsevol de les biblioteques públiques catalanes i, un cop t'hagis validat a la plataforma, podràs gaudir de tots els continguts.
Hi pots accedir a través de l’ordinador o descarregar-te al teu dispositiu mòbil l’aplicació eBiblioCat, disponible per iOS i Android.
Cibernàrium
Formació tecnològica en línia per a tothom
Biblioteques de Barcelona som Antenes Cibernàrium i us oferim formació tecnològica. Aquesta setmana us fem la següent proposta d’activitats en línia, que inclou una masterclass de Genís Roca, expert en Internet.
Anima’t i aprèn de forma amena:
Curs online - Masterclass: El repte digital de les empreses, dades algoritmes i confiança amb Genís Roca
Curs online - Crea vídeos per a les xarxes socials
Bits de TIC - Fake News: com detectar i protegir-se de la desinformació
Poeta de guàrdia
Josep Pedrals va ser el primer, l’han seguit Martí SalesNúria Martínez Vernis o Andreu Gomila... Cada dia, mentre estiguem a casa, enregistraran versos per a tothom.
Segueix-los a twitter
Contes
Contes per Telegram
Des de la llibreria Sendak comparteixen cada dia un àudio amb un conte, relat breu o poema al seu canal públic de Telegram.
 
Cuentos contados
L’editorial Kalandraka t’ofereix els seus contes de viva veu.
Antonio Rubio t’explica Cocodrilo o Xosé Ballesteros El pequeño conejo blanco.
Escolta tots els contes aquí
Música
Cançons maques per a aquests dies de merda
El segell musical Bankrobber ha creat aquesta llista d’Spotify per fer més amables aquests dies de confinament, amb la llista Cançons maques per a aquests dies de merda.
Més informació
 
Berliner Philarmoniker
La Filarmònica de Berlín ofereix gratuïtament tots els concerts i documentals del Digital Concert Hall.
Més informació
Gran Teatre del Liceu
El Gran Teatre del Liceu habilita al seu canal de Youtube tres dels espectacles més reeixits d’El Petit LiceuLa petita flauta màgicaLa ventafocs i Pere i el Llop.
A més a més col·labora amb altres entitats i dona accés a un contingut molt ampli.
Consulta tot el que t’ofereixen aquí
Filmoteca de Catalunya
A través de l’etiqueta #laFilmoaCasa la Filmoteca de Catalunya posa al teu abast títols històrics, des del primer film L'arrivée d'un train à La Ciotat dels Germans Lumière, a la ja més propera La plaga (2012) de Neus Ballús.
Més informació
Fundació Joan Miró
Miró a casa, és una iniciativa digital per a tots els públics: inspira't amb l'art de Joan Miró. Proposen jocs i activitats per despertar la creativitat a casa.
Seguiu #Miróacasa
#LaCulturaTAcompanya
L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura, dona suport a la difusió d’activitats impulsades tant pel sector públic com privat per fer accessible la cultura durant el període de confinament, amb la campanya #LaCulturaTAcompanya
Pots consultar-les totes aquí