7 de març de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

W. Isaac Rosa. Editorial Edebé. A partir de 12 anys.

Aquí estava Valeria, a la parada de l’autobús, un dilluns de setembre al sortir de l’escola, pensant en les seves coses. Pendent del seu telèfon, esperant que la Laura li contentes el seu últim missatge...
Aixeca els ulls, i la va veure, a la parada de davant, l’altra, la seva doble, idèntica a ella...
Què faries tu si et trobessis al teu doble?
Història narrada des de dos punts de vista, la pròpia protagonista i un narrador que no sabrem qui és fins molt avançada la novel·la. La història té un toc de misteri que et manté enganxat al llibre.


Aristiòtil i Dante descobreixen els secrets de l'univers. Alire Sáez, Benjamín. L'altraeditorial. A partir de 14 anys.

Guanyadora de diversos premis, entre ells de  juvenils, la història de l'amistat d'aquests nois es llegeix amb facilitat pels seus capítols breus, els seus diàlegs i els fets que si narren.
Tots podem trobar en els pares dels protagonistes part de lels nostres relacions amb els que ens venen darrera...
Amb tretze paraules i una intervenció consistent en dir:"vaig fer que sí amb el cap" se'ns presenta una acceptació que encara troba, a vegades, entrebancs o incomprensió.

Bill i Janet. Julia Donaldson & Axel Scheffler. Brúixola. A partir de 6 anys.

El duet creatiu Donaldson & Scheffler és dels millors i més prolífics de l'imaginari narratiu anglosaxó actual. Històries i il·lustracions fabuloses ens porten acompanyant durant molt temps (Gruffalo, L'home pal, El cargol i la balena, Zog...

Ara tornen amb una història de dos marcians que pertanyen a diferents famílies de diferents colors i que segons la tradició no poden ser mai amics. Amb un rerafons infantil s'introdueixen temes com el tractament de la diferència, l'acceptació del diferent i els prejudicis que sovint cauen en boca de molts dels que ens envolten.