22 de febrer de 2020

Aquesta setmana hem llegit...


Cargol. Pablo Albo. A buen paso. A partir de 6 anys.

Cargol és el cargol més ràpid de tot l’hort i també el més somiador. Vol arribar al garrofer que hi ha a l’altre costat de la tàpia.

Un dia començarà el viatge, carregant el seu bon humor i l'indestructible desig de viatjar i conèixer nou món.
Hem d'aprendre de l'actitud del cargol, davant de les dificultats no defallir. Constància, treball, actitud positiva... per arribar a aconseguir allò que volem.

Les meravelloses il·lustracions acompanyen el viatge del cargol donant vida a l’hort i als insectes que l’habiten.
Ara que estem junts. Roc Casagran. Columna. Il·lustracions de Lara Costafreda. A partir de 14 anys.


Talent per escriure és el que demostra Roc Casagran per construir aquesta novel·la juvenil ambientada en gran part en les acaballes de la Guerra Civil. Escrita amb delicadesa i rigor històric, l'autor construeix un relat emotiu i absorbent de la mà de Tòfol, un noi de 13 anys que ha hagut de deixar enrere el seu germà bessó malalt en la fugida cap a l'exili.

Un relat de pors, esperances i vides que podrien haver estat i no van ser. Una història que posa veu als milers de catalans que van patir la separació i l'exili i que van truncar vides d'allò més esperançadores.

Publicat originalment el 2012, torna ara amb una reedició preciosament il·lustrada de la mà de Lara Costafreda.


Imbatible. Justícia i verdures fresques.  Pascal Jousselin. Editorial Base. A partir de 9 anys.

Boníssim! La idea d'un superheroi que domina l'espai i el temps i atrapa els dolents saltant d'una vinyeta a l'altra ens ha semblat molt divertit.

L'Imbatible sempre al servei de la gent corrent: si el gat se us puja a l'arbre, si l'alcalde vol tancar la pista de petanca, si ... sempre tindreu al vostre costat a l'Imbatible.

Un exercici literari (i metaliterari) original, entretingut i ple d'humor . Esperem amb moltes ganes les properes entregues!