15 de febrer de 2020

Aquesta setmana hem llegit...


Cada part d’aquesta terra és sagrada per al meu poble. / Feu que les vostres accions reflecteixin les vostres paraules. / La meva història és la història de moltes noies Soc del Sud, vinc del Sud. A la cruïlla de l’Atlàntic amb el Riu de la Plata. / Feu que les vostres accions reflecteixin les vostres paraules. Akiara books. A partir de 14 anys.


Hem devorat les sabies paraules de tots 4 discursos que ens apropa l'editorial Akiara en un format petit i assequible, i amb pròlegs i conclusions que ens contextualitzen les reflexions d'aquestes personalitats que cal escoltar. 

José Mujica i la seva manera d'entendre la política lluny de les trames corruptes a les que desgraciadament estem acostumats. Severn Cullis-Suzuki a la cimera de la Terra celebrada a Rio de Janeiro el 1992 que amb només dotze anys s'adreça a tot el món dient: què li estem fent a la terra? La ja mundialment famosa Malala i la història d'invisibilitat de tantes i tantes noies i dones arreu del món i la lluita per la igualtat. O les paraules Si'ahl un indígena americà i la seva relació d'espiritualitat amb la Terra i els perills de fer malbé la i no cuidar la casa on vivim.

Discursos emotius, plens de veritats tan senzilles com reveladores i que avui encara són més actuals que quan van ser pronunciat. Una col·lecció de discursos inspiradors, il·lustrats i comentats, per entendre a fons les grans qüestions del món actual.


Jo volia ser saltimbanqui. Carmela Trujillo i Francesco Chiacchio. Editorial Combel. Educació Infantil.

Un nen que saltava en el sofà perquè volia ser saltimbanqui, es va fer mal i el van portar a l'hospital. Ens parla de la historia de la seva cicatriu i del seu gall Benet.Es busca nou capità. Mercè Canals. Editorial Combel.  Educació Infantil.

El conte ens parla del capità Cordefoc que vol sortir a navegar però està molt refredat. Els seus amics mariners busquen una solució i posen un anunci .Com ho faran perquè la Mar blava pugui navegar?