1 de febrer de 2020

Aquesta setmana hem llegit...


Tòquio al cor. Jorge Gamero. Santillana, 2019. A partir de 14 anys.

En Joan, un noi de 14 anys al que li agrada molt córrer, decideix una vegada que sap que es celebraran els jocs olímpics a Tòquio que hi vol participar.
És una història de superació personal, de por i també d’amor. Conté  dades esportives que apropen  a la història a lectors esportistes.

El Joan estudia a l’institut i a la vegada entrena cada dia a un centre d’alt rendiment a Sant Cugat. Tots estan molt pendents d’ell: família, professors, entrenadors, perquè no deixi de banda els estudis i es centri només en l’esport. Al CAR coneix l’Anna, una noia que pateix una cardiopatia congènita i que entrena a un ritme molt diferent.  Aconseguirà el Joan complir el seu somni?

El camí de la muntanya.  Dubuc, Marianne  Joventut. A partir de 7 anys.

Comença la història  en el naixement d’una amistat entre dos personatges, un aparentment més fort i savi que l’altre. Trobem la Senyora Teixó que, com cada diumenge camina fins al cim de la muntanya, i que un dia coneix en Leo, un petit gat inexpert i tímid que se li apropa amb molt de respecte. En aquestes caminades es va teixint una amistat que ens demostra la importància de la transmissió de coneixements entre generacions.Un petonet i a dormir. Geis, Patricia. Combel. Educació infantil.

És hora d'anar a dormir! Ajudes els Dudús a ficar-se al llit? Un llibre amb personatges de cartró, llits a punt i tots els elements perquè els Dudús passin una bona nit. Tot jugant els nens van adquirint els hàbits quotidians senzills per abans d’anar a dormir.