24 de gener de 2020

Aquesta setmana hem llegit...

Robot Salvaje. Peter Brown. Destino. A partir de 10 anys.

És una història on a través dels ulls d'un robot que desperta en una illa on només hi viuen animals va tractant temes com l'amistat, la família, la lleialtat o fins i tot la mort. Tot i que al principi costa una mica d'entrar a la història, el ventall de lectures i temes que acaba tractant el llibre és d'envergadura, ja que ens parla del cicle de la vida, de les relacions socials i de la capacitat d'adaptació en un entorn nou. 

Buenas noches granja. Eugenie Doyle. Errata Naturae. A partir de 8 anys.

Preciós recorregut d'un any natural a una masia i de tot el cicle de la vida que l'envolta. Una amable família rural ens convida a conèixer les feines del camp, de l'hort, de la granja i l'acompanyarem a plantar, regar, collir i menjar tot el que la terra els hi dona. La inspiració del llibre surt de la inquietud de l'autora davant de totes les preguntes que li feien els alumnes quan els hi dèia que vivia en una granja. Un llibre càlid, pausat i molt bonic de llegir.

El laberinto del Fauno. Cornelia Funke. Alfaguara. A partir de 14 anys.

Fa ja prop de 15 anys que Guillermo del Toro va estrenar la pel·lícula del mateix nom i que va recollir nombrosos premis entre ells 3 Òscars. Un relat màgic al voltant de la Guerra Civil i d'una nena amb molta imaginació que barreja realitat i fantasia que ara el director mexicà ha demanat a una escriptora consagrada que faci allò que no s'ha fet mai: escriure el llibre de la pel·lícula.