11 de gener de 2020

Aquesta setmana hem llegit...


Cullera de sopa. Quatre contes per aprendre a llegir.  M.Àngels Ollé & Carme Solé Vendrell. Estrella Polar. A partir de 6 anys.

Acaben de reeditar aquest recull de contes curts per als més petits. En un textos en lletra majúscula, acompanyats d'unes il·lustracions, entre la caricatura i la descripció realista, ens parla de diversos temes des d'un aprenent de barber, a nens que juguen , o d'una mona de Pasqua.... Es poden trobar moltes repeticions de paraules i frases que ajuda a la comprensió. Tot jugant aprenen a situar-se a l'espai amb el conceptes bàsics: dins i fora; a prop i lluny, aquí i allà. Recomanable als primers lectors per ajudar a trobar el goig de llegir.

L’ou gengant. Butterworth, Oliver. Ed Viena. A partir de 9 anys.

En Nate Twitchell de Freedom, a Nou Hampshire, és l’encarregat del galliner de casa seva, un dia una de les seves gallines pon un ou enorme i tant en Nate com la gallina s’esforcen perquè tot vagi bé. Del seu interior en sorgeix un dinosaure que bategen amb el nom d'Oncle Beazley i aquí comencen totes les trifulgues que implica fer-se'n càrrec. Ningú, ni tan sols la comunitat científica, està preparat per a un esdeveniment com aquest. És una obra que té molta ironia, humor i tendresa que es va publicar el 1956, Tot i així, de segur que mantindrà l'atenció dels joves lectors.

El río baja sucio. Trueba, David. Siruela. A partir de 15 anys.

Dos amics, un riu contaminat i segurament les últimes vacances de Setmana Santa que canviaran la vida d’aquests dos adolescents després de conèixer l’home misteriós que viu a la casa de “Los Rosales” i de la seva filla Danae.La paradoxa de Fermí. Miguel Ángel Giner & Susanna Martín. Andana Editorial. A partir de 12 anys.