30 de novembre de 2019

Aquesta setmana hem llegit...

Thornhill, orfenat de noies. Pam Smy. BlackieBooks. A partir de 14 anys.

Novel·la gràfica inquietant, tenebrosa i trista amb unes il·lustracions fosques i plenes de detalls. Ens trobem davant de dues històries, una a l'any 1982 i l'altra al 2017. La primera l'escriu la Mary, una noia que viu a un orfenat i que pateix bullying de les seves companyes i l'altra, explicada només a les il·lustracions, és la història d'una nena que es trasllada a viure justa davant de l'orfenat ja abandonat. Anirem veient com es van entrellaçant les dues històries... Una vegada agafes la novel·la no pots parar de llegir!!!

Ruby Sabates Vermelles. Kate Knapp. Baula. A partir de 6 anys.

La Ruby sempre ha dut sabates vermelles i viu amb la seva àvia en una caravana. Li agrada cuidar de l’hort, dels animals i gaudir de casa seva amb l’àvia. Prendre un té de menta, menjar bastonets de pastanaga i donar-se un bon bany a l’enorme banyera, són altres coses amb les que la Ruby gaudeix molt.

Aquest llibre bellament il·lustrat ens explica la vida de la Ruby amb la seva àvia. Ella és la que li ha ensenyat a respectar la vida, a cuidar del que ens envolta i a gaudir de les petites coses del dia a dia. La Ruby no necessita de grans coses per estar contenta i ser feliç, amb el que té a casa ella juga, imagina, aprèn i s’ho passa bé.

Escarabajo de vacaciones. Pep Bruno & Rocío Martínez. Ekaré. A partir de 7 anys. 

Un dia tranquil, escarabat rep una carta de la seu amic grill convidant-lo a la seva nova casa lluny de l'indret on viu. Però no és una invitació a que hi vagi ell sol, sinó amb tota la colla d'insectes que té per veïns. Amb uns diàlegs plens d'humor, acompanyarem a tota aquesta tropa de viatge i gaudirem d'una tendra història d'amistat i retrobament que Ekaré ha editat en format de petita novel·la. Una història bonica.