16 de novembre de 2019

Aquesta setmana hem llegit...

Un indi com tu i com jo. Erna Sassen. Takatuka. A partir de 10 anys. 


Una nena nova ha arribat a la classe i sembla que ve de l'Índia. No parla la nostra llengua, però això no serà excusa perquè el nostre protagonista, un enamorat dels indis americans, faci amistat amb ella. Confonent-la amb una índia americana, aquest malentès serà l'excusa per descobrir una història d’amistat tendríssima entre un noi molt sensible amb altes capacitats i una nena refugiada de Síria.

Tú, sucia rata. Fernando Lana. Edebé. A partir de 13 anys. 
Una ficció envoltada al Chicago del 1931 de la Gran Depressió, on els gàngsters tenien el control de la ciutat i feien anar i venir els seus objectes de contraban com volien. Un d’ells i principal protagonista del llibre: l’alcohol, prohibit en aquell aleshores per la Llei Seca. En el llibre hi podeu trobar: amor, màfia, poder, família, morts, diners il·legals, venjances, aliances, traïcions... Tot plegat en un viatge intens i trepidant explicat a través de la venjança d’una dona.

El taller de bicicletes. Sempé. Blackie Books

Eterns i inoblidables els dibuixos i les històries de Sempè. Per això reedicions com aquesta que amb una senzilla història ens fa somriure i veure personatges que podem trobar en qualsevol vila o poble proper o de qualsevol país allunyat. Un humor senzill i ple de sensibilitat en la manera de presentar els seus personatges.